Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Bioenergia tootmise investeeringuid toetatakse kuni 4,7 miljoni krooniga (2008-05-12 13:09:39)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas reedel Eesti maaelu arengukava 2007-2013 bioenergia tootmise investeeringutoetuse (meede 1.4.3) saamise tingimuste määruse. Toetuse eesmärk on põllumajandustootmise konkurentsivõime suurendamine biomassi kasutuse edendamise kaudu, soodustades uute alternatiivsete tootmise ja töötlemise võimaluste leidmist põllumajanduses.

Toetust saab taotleda energiavõsa kasvatamiseks ja biomassi töötlemiseks ning biomassist toodetud soojuse, elektri ja transpordikütuse tootmiseks.

Toetatavateks tegevusteks on tootmiseks vajaliku hoone ehitamine, masinate ja seadmete ostmine ning istikute soetamine. Toetust saavad taotleda põllumajandustootjad või põllumajandustootjate ühendused.
Maksimaalne toetussumma ühe taotleja kohta on 4,7 miljonit krooni. Toetuse määr on kuni 60% investeeringuobjekti kulu maksumusest. Meetme seitsme aasta eelarve on ligikaudu 418 miljonit krooni, mis on 75% ulatuses finantseeritud Euroopa Liidu poolt ning 25% ulatuses Eesti riigieelarvest.

Toetuse saamise täpsete tingimustega on võimalik tutvuda Põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/?id=31096. Bioenergia tootmise investeeringutoetuse taotlusi plaanib Põllumajanduse ja Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu võtta augustis-septembris.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 12.05.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.