Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab looduse eluringile pühendatud looduskaitsekuu (2008-05-10 01:28:01)

Esmaspäeval, 12. mail algusega kell 12 kuulutab Keskkonnaministeeriumi abiminister Rita Annus Tallinna Botaanikaaias avatuks tänavuse looduskaitsekuu, mis kestab 5. juunini. Looduskaitsekuu avaüritusel annab abiminister üle ka Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia.

Seekord on juba 28. korda tähistatava looduskaitsekuu peateemaks „Looduse eluring“. Teema juhib inimeste tähelepanu sellele, et looduses toimuvad asjad oma loomulikku radapidi ja kõigel on kõigega seos. Looduskaitsekuu raames tahame rääkida looduses toimuvatest muutustest, arengutest ja inimese rollist selles.

“Looduskaitsekuu eesmärk on vähendada vahet linnastunud inimese ja looduse vahel ning tuletada järgneva kuu jooksul meie kaitsealadel toimuvate arvukate üritustega meelde, et väikese Eesti suurepärased loodusväärtused on kõigi käeulatuses,” ütles Keskkonnaministeeriumi abiminister Rita Annus.

Looduskaitsekuu raames toimuvad mitmesugused temaatilised üritused nii lastele kui ka täiskasvanutele, mille korraldajateks on peamiselt Riikliku Looduskaitsekeskuse piirkondlikud üksused, Keskkonnaministeeriumi maakondlikud keskkonnateenistused ja Eesti Loodusmuuseum. Oma panuse annavad teema tutvustamisse ka koolid, lasteaiad ja erinevad seltsid ning mittetulundusühingud.

Looduskaitsekuu avamisel teeb kuuga seotud ettevõtmistest ülevaate Riikliku Looduskaitsekeskuse peadirektori asetäitja Leelo Kukk. Samas annab Keskkonnaministeeriumi abiminister üle ka tänavuse Eerik Kumari nimelise looduskaitse preemia, mida on jagatud juba kakskümmend aastat järjest. Eerik Kumari elutööst räägib lähemalt Teaduste Akadeemia looduskaitsekomisjoni sekretär Vaike Hang.

Ajakirjanikud on looduskaitsekuu avamisele oodatud. Ilusa ilma korral kogunetakse Botaanikaaias Okaspuu platsil, kui aga ilm on vihmane, saadakse kokku Talveaias.

Looduskaitsekuu kavaga saab tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel http://www.envir.ee/1026518 ja looduskaitsekeskuse kodulehel www.lk.ee.

Lisainfo: Eve Rand, keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna spetsialist, 626 2993, 5649 4632, eve.rand@envir.ee; Aet Truu, Riikliku Looduskaitsekeskuse kommunikatsioonijuht, 627 2195, 510 8854, aet.truu@lk.ee.

Taustainfo:
Üle-eestilist looduskaitsekuud korraldatakse alates 1980. aastast.
Looduskaitsekuu eesmärk on ühiselt panustada meie looduskeskkonna
säilimisse. Pearõhk on praktilistel töödel, milles osalevad nii
ühiskondlikud organisatsioonid, õpilased kui ka looduskaitsjad.
Korraldatakse rohkesti mitmeid loodushariduslikke üritusi ja
korrastatakse loodusobjekte. Igal aastal on looduskaitsekuu üritused
seostatud kindla teemaga.

Varasemate looduskaitsekuude teemad
1996 - Vee- ja vee-elustiku kaitse
1997 - Eesti metsade kaitse
1998 - Looduskaitse linnades ja asulates
1999 - Jäätmehooldus ja loodushoid
2000 - Eesti märgalad ja nende kaitse
2001 - Eesti poollooduslikud kooslused ja nende kaitse
2002 - Laps ja loodus
2003 - Tunne kodumaa loodust
2004 - Liikide kaitse Eestis
2005 - Natura 2000 - ühised võimalused loodusele ja inimesele
2006 - Randade ja kallaste kaitse
2007 - Puud rahva meeles ja keeles

Allikas: keskkonnaministeeriumi 9.05.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.