Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Karuputke tõrje eelarve on tänavu suurem kui mullu (2008-05-09 23:40:24)


Riikliku Looduskaitsekeskuse (LKK) poolt koordineeritava karuputke võõrliikide tõrje tänavune eelarve on 6,8 miljonit krooni, mis on 2,8 miljonit krooni rohkem kui eelmisel aastal.

Karuputke võõrliikide sosnovski karuputke (Heracleum sosnovskyi) ja hiid-karuputke (Heracleum mantegazzianum) tõrjet rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

28. aprillil alustas LKK karuputke tõrjet teostavate firmade, ettevõtjate ja talunikega lepingute sõlmimist. Tõrjetöid jätkatakse kolooniates, kus seda tehti ka varem, lisaks võetakse juurde ka kuni 5 hektari suurused kolooniad. Viimaseid on 95 % karuputke kolooniate üldarvust (mis on 1100), kuid samas moodustavad nad vaid 50% kolooniate üldpindalast.

„Põhirõhk on seatud kolooniate arvu vähendamisele ehk leviku allikate likvideerimisele ning seeläbi karuputke laiema leviku pidurdamisele, ” ütles LKK liigikaitse peaspetsialist Ivar Ojaste. Plaanis on teha kaks tõrjeringi, esimene mais ja teine juunis.  LKK andmebaasis on praegu arvel ca 1100 karuputke levikukollet kogupindalaga ca 1200 hektarit.

Eelmisel aastal tõrjuti karuputke kokku 609 hektarilt. Arvuliselt oli kõige rohkem karuputke koldeid Viljandimaal (211 tükki ehk 20% kolooniate koguarvust), rohkem oli kolooniaid ka Saaremaal ja Järvamaal- need kolm maakonda hõlmasid pea-aegu poole (44%) kõikidest kolooniatest.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 09.05.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.