Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toetused välismaistel messidel osalejatele (2005-01-08 00:39:06)

                                                                                             Alates 1. jaanuarist 2005 keskendub Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) välismessidel osalemise toetamisele ning uusi taotlusi Eesti sisestel messidel osalemise toetamise programmi raames enam vastu ei võeta. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna ettevõtluse talituse juhataja Pirko Konsa sõnul on ministeeriumi otsus tingitud suures osas asjaolust, et siseriiklike messide toetamisega kaasnev mõju ei ole ministeeriumi hinnangul võrreldes teiste programmidega piisav. Seega sisemaise messitoetuse programmi rahastamiseks vahendeid ette ei ole nähtud.

2004. aasta jooksul esitati messitoetuse saamiseks kokku 495 taotlust mahus 3,4 miljonit krooni, millest 2005. aasta alguseks on välja makstud üle 2,8 miljoni. Programmist eraldatud toetuse keskmine suurus ulatus 8000 kroonini, maksimaalseks toetuse suuruseks ühe taotleja kohta oli vastavalt programmi tingimustele 9000 krooni. EAS toetas messitoetuse programmi kaudu ettevõtete osalemist kokku 26 siseriiklikul messil, toetatavate tegevuste hulka kuulusid messidest osavõtutasud, messiboksi maksumused ning vajaliku sisustuse rentimisega ja reklaammaterjalide tootmisega seotud kulutused. Messitoetuse taotlusi võtsid vastu ja menetlesid maakondlikud arenduskeskused.

Jätkuvalt toetab EAS ettevõtjate osalemisi välismaistel messidel läbi riiklikult toetavate välisnäituste ning ekspordiplaani programmi.

Allikas: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID