Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tule Luige kevadlaadale! (2008-05-09 06:29:26)

 

Tänavune koduaialaat LUIGE KEVAD 2008 toimub 9.-11. maini. Sedapuhku juba 9. korda. Seekord on müüjaid üle 230.

Mida müüakse?
Lisaks senisest laiemale istutusmaterjali (seemned, istikud, taimed) müügile on suurenenud ka õuekujundamise kaupade osa. Näha, katsuda, kaubelda, tellida ja osta saab erinevaid piirdeaedu, aiaväravaid, aiavõrkusid, sõidu- ja kõnniteekatteid, aiavalgusteid, aiamööblit, aia- ja suvemaju, saunu, lehtlaid, basseine, purskkaeve, õuekaminaid, grillimistarvikuid, suitsuahje, puuskulptuure, sepiseid, kõnniteekivid ja kivivormid ning palju muud, mis ilusa ja õdusa koduaia rajamiseks vaja. Aiatehnikatki on valida üsna suures hulgas.

 

Eeloleva sügise loodetava suure saagi peale mõeldes on kohal ka õunapurustite ja –presside pakkuja. Müügil on erinevatesse hinnaklassidesse kuuluvad kasvuhooned. Võetakse tellimusi haljastusmulla müügiks.


Loomulikult ka istikuid...
Suur osa laadamüüjatest pakub kevadel muidugi istutusmaterjali. Arvukalt on väljas nii suvelillede kui ka püsilillede kasvatajaid. Veel saab panna maha seemneid, lille- ja tippsibulaid - nendegi müüjad on laadal olemas. Moodi on läinud ripp-poti- ehk amplitaimed, keda õige mitmed müüjad pakuvad. Aina rohkem küsitakse pereviljapuid ehk selliseid istikuid, kellele on mitu sorti võrasse poogitud. Väikese aia puhul otstarbeks lahendus. Saab kasutada nii vilja- kui ilupuuna. Aia juurde käib ka maasikapeenar – nendegi taimede müüjad tulevad laadale. Kohal on ka hulk köögiviljaistikute kasvatajaid. Mõeldud on hekirajajategi peale – hekitaimede müüjaid on mitmest Eestimaa nurgast.

Ka selline toit, mida poest ei leia
Muidugi on platsis ka mesindussaaduste, teravilja, piima, liha- ja puuviljatoodete ning kalamüüjad: erinevad meesegud, õietolm, suir, kohupiimad, juustud, suitsuvorstid ja –singid, astelpajutooted, kontsentreeritud mahlad, värsked, soolatud ja suitsutatud kalad… Paljusid taolisi kaupu tavalisest poest ei leia.


Miniloomad taas platsis
Lastele pakuvad kindlasti huvi miniloomad: küülikud, sead, kitsed, hobused; lisaks tavaloomadest lambad.


Sõprade kohtumispaik
Luige üritus on kujunenud sõpradele meeldivaks kohtumispaigaks: seltskondadena tullakse ja nauditakse laadamelu, tehakse sisseoste, võetakse kehakinnitust…

Külasta laata juba esimesel päeval!
Kes on huvitatud võimalikult suurest sortide ja muude kaupade valikust, peaks laata külastama juba esimesel päeval, sest varasemate kogemuste põhjal saavad mitmedki nõutavad sordid õige varakult otsa. Pealegi on reedel külastajaid hõredamalt ning müüjal jääb rohkem aega ka nõu anda.

Laadajuht on paljudele juba tuttav Peep Raun.

Muusikalist meelelahutust pakuvad reedel Ain Lindvesti kapell Kuusalust, laupäeval Uno Kaupmees ning pühapäeval Sulo.

Loe lisaks…


Allikas: OÜ Eesti Tõukari


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.