Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kulupõlengute arv on tänavu mullusega võrreldes langenud (2008-05-04 02:18:47)

 

Eestis on tänavu registreeritud veidi üle 1000 metsa- ja maastikupõlengu, mida on umbes kolmandiku võrra vähem kui eelmisel aastal samaks ajaks.

Päästeameti pressiesindaja Toomas Viks ütles ETV24-le, et kulupõlengute arvu vähenemisele on kindlasti aidanud kaasa inimeste teadlikkuse tõus.

"Järjest enam on hakatud aru saama, et lõket süüdates ei ohustata mitte ainult ennast, vaid ka oma naabreid," selgitas ta.

Viks tõi näiteks, et 2006. aastal registreeriti umbes 6000 metsa- ja maastikupõlengut, kuid eelmisel aastal ainult 2000. Sel aastal on aga kulupõlenguid olnud mullusest veelgi vähem - 2007. aasta mai alguseks oli neid registreeritud 1500, tänavu vaid 1007.

Kõige suuremaks ohuks kulupõlengute puhul nimetab Viks lõkkeid, mille puhul pole järgitud tuleohutusreegleid. Tema sõnul kavatseb päästeamet tulevikus keskenduda just lõketest tulenevatest ohtudest teavitamisele.

 

Allikas: www.etv24.ee  3.05.2008, Oliver Kahu, Kirsi Lattu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.