Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsanädal rõhutab Eesti metsade olulisust (2008-05-02 16:41:18)


Esmaspäeval, 5. mail algusega kell 17 avab Riigikogu esimees Ene Ergma Pärnus Rüütli platsil metsanädala. Enne seda toimub Pärnu Kuninga tänava põhikoolis metsanduse kõnekoosolek, mille avasõnad ütleb keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ning kus antakse üle metsanduse elutöö- ja erametsasõbra preemia.

„Metsanädalat tähistame Eestis juba kuueteistkümnendat korda, mis näitab, kui tähtis osa on läbi aegade olnud metsal meie kui metsarahva jaoks,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Mets on oluline nii emotsionaalsest kui ka majanduslikust seisukohast, näiteks iga 13. töökoht on seotud metsanduse valdkonnaga,“ lisas ta.

Metsanädal on igakevadine üritustesari, mille eesmärk on juhtida tähelepanu metsandusele ja metsaga seonduvale ning tõsta inimeste teadlikkust metsanduse valdkonnast. Seekord tähistatakse metsanädalat üle Eesti deviisi all “Kasvab mets, kasvab Eesti” ja nädala programm pakub tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kogu nädala kestab filmiprogramm Tallinna,
Tartu ja Pärnu kinodes, toimuvad kontserdid, metsaistutustalgud ja ekskursioonid Tallinna Loomaaias. Samuti on metsanädala raames võimalik külastada mitmeid temaatilisi näitusi.

Lisaks annab eelmise aasta metsapealinn Võru linn metsanädala avapäeval Pärnule üle metsapealinna tiitli, mille eesmärgiks tutvustada ja propageerida säästva metsanduse põhimõtteid, puidu kui taastuva loodusressursi kasutamise võimalusi ja tänapäevaseid
metsavarumismeetodeid. Metsapealinna tiitel on eelkõige sümboolne austusavaldus, mis ei mõjuta ühegi linna väljakujunenud identiteeti. Pärnu maakond on tuntud oma metsarohkuse poolest ning sobib hästi mainitud põhimõtteid esindama.

Lisainfot metsanädala ürituste kava kohta on leitav nii Eesti Metsaseltsi kodulehel www.metsaselts.ee kui ka keskkonnaministeeriumi kodulehel www.envir.ee/2388.

Lisainfo: Marek Mühlberg, Eesti Metsaselts MTÜ kommunikatsioonijuht, tel 731 3272, 514 0382, e-post marek@metsaselts.ee; Kairi Toiger, keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist, tel 626 2931, e-post kairi.toiger@envir.ee; Brita Merisalu,
keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, tel 626 2908, 527 6851, e-post brita.merisalu@envir.ee.

 

Allikas: keskkonnaministeeriumi ja Eesti Metsaseltsi 2.04.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.