Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
"Tallinna lillefestivali" korralduskomisjon alustab tööd (2008-05-01 01:51:03)

 

Linnavalituse korraldusega moodustatakse Tallinna Linnavalitsuse ajutine komisjon rahvusvahelise ürituse "Tallinna lillefestival" ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks.

   

Komisjoni töö ülesandeks on rahvusvahelise festivali „Tallinna lillefestival" statuudi koostamine, festivali ettevalmistamine ja läbiviimine. „Esimene rahvusvaheline „Tallinna lillefestival" on plaanis korraldada 2009. aasta suvel kesklinna haljastutel," ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. ""Tallinna lillefestivali" läbiviimine võimaldab kaasata aiakunsti professionaalseid tegijaid erinevatest linnadest ja firmadest ning muuta see kaunis üritus traditsiooniliseks Tallinna suveürituseks."

 

Festivali raames loodavad lillekompsitsioonid annavad linnakodanikule võimaluse tutvuda selle aiakunsti kauneima osaga ja ühtlasi on võimalik propageerida avalike haljasalade hoidmist ja väärtustamist. Tallinna pargi- ja aiakunsti eestvedajaks on olnud 18. sajandi algul rajatud Kadrioru park, kus järjepidevalt on eksponeeritud kaunilt ja professionaalselt kujundatud lilleilu.

 

Üheksakümnendatel aastatel kadusid linna avalikelt rohealadelt enamus lillepeenraid, kuna nende rajamiseks ja hoolduseks ei olnud piisavalt vahendeid. Viimasel paaril aastal on Tallinna Keskkonnaameti poolt korraldatud linna lillekujunduse riigihangete konkursi tulemusel uuesti asutud ilmestama linnakeskkonda lillepeenarde, amplite, vaaside ja lilletornidega.

 

Allikas: www.tallinn.ee 30.04.2008.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.