Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsaseaduse eelnõu vajab asjalikku arutelu (2008-04-30 00:12:25)


Täna, 29. aprillil pöördus Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) avalikkuse poole metsaseaduse eelnõu puudutava kirjaga.

Keskkonnaministeerium tervitab eelnõu kohast diskussiooni. See on heaks jätkuks aruteludele, mida on erinevate kohtumiste raames ministeeriumi ja vabaühenduste, sh EKO-de esindajatega peetud. Samas juhime uuesti EKO-de tähelepanu, et aprilli algusest ootab metsaseaduse eelnõu Riigikantselei loodud osalusveebis www.osale.ee nii nende kui kõikide teiste Eesti metsadest hoolivate vabaühenduste kommentaare.

Osalusveeb on ametlik kanal, mille kaudu on vabaühendustel võimalik oma arvamusi ja kommentaare riigis ettevalmistatavate dokumentide kohta edastada. „Lisaks ootab ministeerium neid ka otse nii posti kui e-posti teel. Kutsun EKO-t ja teisi vabaühendusi andma oma märkustest ja tähelepanekutes teada selleks loodud kanalite kaudu, mitte pöörduma ministeeriumi poole vaid meedia läbi,“ ütles Keskkonnaministeeriumi abiminister Rita Annus, täpsustades, et seni ei ole keskkonnaühenduste kotta kuuluvate organisatsioonide nimel ettepanekuid osalusveebi laekunud.

„Meelsasti kohtuksin ettepanekute tegijatega taas kord otse, et meedia ja listide vahendusel välja käidud uusi mõtteid silmast-silma arutada,“ selgitas abiminister märkides, et Keskkonnaministeerium on konstruktiivseks aruteluks igati avatud.

Keskkonnaministeerium on kaasanud praeguse metsaseaduse muutmisse ka Eesti Maaülikooli, Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse, Eesti Erametsaliidu, Eestimaa Looduse Fondi, Eesti Metsatööstuse Liidu, Riigimetsa Majandamise Keskuse, Riikliku Looduskaitse Keskuse, Erametsakeskuse ja Keskkonnainspektsiooni esindajad, kes esitasid hulgaliselt ettepanekuid.

Eelnõu kohaselt on eesmärk muuta metsaseadus võimalikult hästi toimivaks ja kõikide huvigruppide huve koosmõjus arvestavaks ning viia seadus kooskõlla tegelike oludega. Tuleb tagada metsandusalase tegevuse parem ühildavus metsapoliitika üldiste eesmärkidega ning vältida mitmeti tõlgendamise võimalusi. Eelnõu tagab põlise riigimetsamaa riigile säilitamise ja metsanduse pikaajaliste protsesside kavandamise seotud huvigruppe arvestades.

Lõpliku sõna ütleb eelnõu kohta Riigikogu.

Lisainfo: Marku Lamp, metsaosakonna juhataja, tel 626 2920, 529 0120; Monika Kopti, avalike suhete osakond, tel 626 2917, 521 2602.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.04.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.