Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Georadar kinnitas pendlimehe väiteid (2008-04-29 10:03:56)

 

Lubjakivi kaevandamisega karstialal kaasnev veereziimi rikkumine võib ulatuda tallinlasi jootvasse Ülemiste järve ja jätta kuivaks Tuhala nõiakaevu. Mahtra soostiku veereziimi ei saa selline tegevus mõjutamata jätta.

 

Nabala lubjakivimaardlasse, mis on Eesti suurim, 8080 hektarit, plaanitakse rajada seitse lubjakivikaevandust. Plaanitavate kaevanduste taga on kolm paekivist sõltuvat suurt firmat. Nabala karstiala jääb Kose, Saku ja Kohila valla maadele ning on kaevandamise puhul mõjutamas Kiili valda.

 

Keskkonnaministeeriumi ja kaevandustega seotud ärimeeste retoorika on, et maavara paas ja sellest saadav killustik on majandamiseks vajalik, on riigile vajalik, seepärast tuleb see sealt välja võtta. Kaevandajate sõnul on plaanis rakendada veealust kaevandamist kuni 20 meetri sügavusele. Põhjavee taset on plaanis alandada 25 meetrit. Mida see endaga kaasa toob, on prognoosimatu. Valdades elavate inimeste ja vallajuhtide seisukoht on ennekõike kaitsta maad ja seal elavate inimeste elukeskkonda.

 

Loe edasi…

 

Allikas: www.nadaline.ee  29.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.