Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomaast sai ametlikult PAN pargi kandidaatala (2008-04-24 13:00:09)

 

Riiklik Looduskaitsekeskus ja põlislooduse kaitseks loodud PAN Parks Foundation allkirjastasid Soomaa rahvuspargi verifitseerimislepingu. Soomaa rahvuspark on nüüd ametlikult PAN pargi kandidaatala ning rahvusvahelised eksperdid alustavad rahvuspargi kaitserežiimi ja kaitsekorralduse hindamist.

Praegu planeeritud ajakava järgi saab Soomaa rahvuspark PAN pargi sertifikaadi järgmise aasta kevadel, seejärel alustatakse koostööpartnerite hindamist. Sõltumatud eksperdid hindavad Soomaa rahvuspargi kaitse-eeskirja efektiivsust, kaitsekorralduskava täitmist, LKK Pärnu Viljandi regiooni tööd rahvuspargi kaitsekorralduses ning kohaliku kogukonna kaasamist ja valmisolekut kaitse tõhusamaks muutmiseks.

PAN pargi sertifikaat on kvaliteedimärk, millega suureneb Soomaa rahvuspargi kui Eesti põlislooduse näidisala tuntus nii külastajate kui kaitsekorraldajate hulgas.  PAN Parks Foundation (kaitstavate alade võrgustiku rahvusparkide ühendus) loodi 10 aastat tagasi Maailma Looduse Fondi ja Hollandi turismiettevõtte Molecaten eestvedamisel põlislooduse kaitseks. Ühenduse eesmärgiks on tähtsustada põlislooduse kaitse olulisust. PAN parkide võrgustikku kuuluv kaitseala peab olema vähemalt 20 000 ha suurune ja seal peab olema vähemalt 10 000 ha suurune terviklik metsiku looduse tuumala, kus loodus saab areneda omasoodu. Praegu on Euroopas 11 kaitseala, mis on saanud vastava sertifikaadi. Pargid asuvad Rumeenias, Poolas, Itaalias, Bulgaarias, Gruusias, Venemaal, Rootsis ja Soomes.

Praegu tegeleb ühendus väga aktiivselt Euroopa Komisjoni survestamisega, et Euroopas üha haruldasemaks jääva põlislooduse kaitseks rakendataks rangemaid kaitsemehhanisme.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 24.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.