Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Natura metsamaa omanikud saavad maaelu arengukava raames toetust (2008-04-23 17:12:37)


2. maist on Natura looduskaitsealuse erametsamaa omanikel võimalik taotleda Eesti maaelu arengukava raames ja Sihtasutus Erametsakeskuse kaudu Natura 2000 erametsatoetust. Kuni 13. maini toimuvad maakonnakeskustes infopäevad toetuse taotlemise kohta.

NATURA 2000 erametsamaale makstav toetus on üks Eesti maaelu arengukava keskkonnahoiule suunatud laialdasest meetmepaketist, mille raames kompenseeritakse erametsaomanikele NATURA kitsendustest tulenevat saamata jäävat majanduslikku tulu. „Varem on Natura toetust makstud vaid looduskaitsealuse põllumaa omanikele, kuid sellest aastast lisandub toetus ka metsamaa omanikele, mis aitab säilitada meie loodusväärtuslikke metsi," ütles Keskkonnaministeeriumi kantsler Annika Uudelepp lisades, et see toetus ärgitab maa- ja metsaomanikke looduskaitset enam väärtustama. Meede valmis Keskkonnaministeeriumi ja Põllumajandusministeeriumi heas koostöös.

80% vajalikust toetusrahast tuleb Euroopa Liidu ühiseelarvest ning 20% Eesti riigieelarvest. Toetuse rakendamisel on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) suure osa tööst delegeerinud Sihtasutus Erametsakeskusele, mis on erametsaomanikele juba tuntud partner.

Natura 2000 alal asuva erametsamaa kohta antava toetuse eesmärk on kaasa aidata Natura 2000 ala erametsamaa säästvale kasutusele. Toetuse määr Natura 2000 võrgustikku kuuluva metsaala hektari kohta on piiranguvööndis või hoiualal 940 krooni aastas, sihtkaitsevööndis 1720 krooni aastas. Toetuse taotlusi võtab vastu ja menetleb Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas olev SA Erametsakeskus.
Väljamaksed tehakse Põllumajandusministeeriumi valitsemisalas olev Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kaudu.

Toetust saab erametsaomanik taotleda tema omandis olevale metsaalale, kui see on vähemalt 0,30 ha suurune ja asub Natura 2000 alal. Metsamaaks loetakse metsamaana maakatastrisse kantud maad. Samuti saab toetust taotleda metsaala kohta, mis on keskkonnaregistrisse ja seeläbi vastavale taotlemise aluseks olevale kaardikihile kantud.

Toetuse taotlemiseks tuleb SA Erametsakeskusele esitada toetuse taotlus, metsaalade kaart ning vajadusel muud lisadokumendid. Metsaala kaart peab olema vormikohane keskkonnaregistri Natura 2000 metsaalade kaart, mille saab välja trükkida Erametsakeskuse portaalist või Maa-ameti elektroonilisest andmebaasist http://xgis.maaamet.ee, mis on lähipäevil kättesaadav.

Taotluse esitamise tähtaeg on 2.-21. mai. Taotluse võib tuua või saata postiga Erametsakeskuse kontorisse Tallinnas, Tartu mnt 63 või esitada elektrooniliselt digitaalselt allkirjastatud taotlus aadressil eramets@eramets.ee. Erametsakeskuse töötajad võtavad taotlusi vastu ka maakonna keskkonnateenistuste kontorites, kuid selle kohta saab infot aadressilt www.eramets.ee/el_toetused.

Pärast taotluste kontrollimist maksab PRIA toetuse erametsaomanikele välja hiljemalt 30. juuniks 2009.

Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel toimuvad taotlusperioodile eelnevalt 15 Eesti maakonnas ka vastavasisulised tasuta infopäevad (vt lisaks infopäevade kohta http://www.eramets.ee/yritused/).

Taotlemisega seonduva täpsema infoga saab tutvuda nii PRIA kui ka SA Erametsakeskuse kodulehelehtedel: www.eramets.ee/el_toetused ja www.pria.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 23.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.