Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomaa rahvuspargis lõppes koristusaktsioon "Jõed puhtaks" (2008-04-22 14:20:48)


11. aprillist kuni tänaseni Soomaal toimunud koristusaktsiooni „Jõed puhtaks" käigus koristati prügi ligi 40 km ulatuses rahvusparki läbivate Lemmjõe, Raudna, Halliste ja Navesti jõgedest ja nende kallastelt, kokku korjati hinnanguliselt 300 kg prahti.

Enamuse kogutud sodist moodustasid plast, metall ja klaastaara. Lisaks leiti kilekotte, parfümeeria- ja hügieenitoodete pakendeid, vanarauda, autorehve ja muud säärast, muuhulgas ka katkine kummipaat, laste ujumisbassein ja õliradiaator.

LKK Pärnu- Viljandi regioon palub kõigil Soomaa külastajatel ja teistel Eestimaa kaitsealadel ja looduses liikujail suhtuda ümbritsevasse keskkonda austuse ja hoolivusega ning tekitatud prügi enda järelt koristada.
Hooletult loodusesse sattunud olmesodi on ebaesteetiline ning kujutab ohtu loomadele ja lindudele: Eestis sagenevad juhud, kus metsloomad ja linnud takerduvad nöörijuppidesse või plastikprahti ja leiavad seeläbi õnnetu otsa.

Kohalikud looduskaitsjad ja Soomaa rahvuspark tänavad kõiki jõgede koristustöödel osalenud õpilasi, nende vanemaid, koole ja Soomaa matkakorraldajaid tõhusa koostöö ees.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 22.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.