Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piusa liivakoopad avatakse mai lõpus (2008-04-22 01:02:22)

 

2006. aasta märtsis suletud Piusa liivakoopad avatakse külastajatele taas maikuu teisel poolel.

 

Piusa koopad suleti varinguohtlikkuse tõttu. Peale koobaste sulgemist sulges OÜ Kolmeti suurema osa koobastesse sissepääsu avadest, kattis lähemalt asuvad koopavõlvid nende tugevdamiseks liivasarnase  krohviga ning rajas vaateplatvormi, mille kaudu pääaeb muuseumikoopasse väikesele ringkäigule, kirjutab ajaleht Koit.

 

Mullu novembri lõpus toimunud Piusa muuseumikoopa avamise tseremoonial ütles Riikliku Looduskaitsekeskuse (LKK) Põlva-Valga-Võru regiooni direktor Urmas Roht, et kuni vastvalminud objekti riigivararegistrisse kandmiseni ja seejärel ka haldaja leidmiseni jääb Orava valla tuntuim turismimagnet külastajatele suletuks.


Muuseumikoobas

Nüüdseks on objekt riigivararegistris ning alanud ettevalmistused haldaja leidmiseks. "Keskkonnaminister määrab komisjoni, kelle ülesandeks on haldaja valimine. Optimistlikum prognoos on selline, et maikuu teisel poolel on Piusa huvilistele taas avatud," rääkis Roht uutest arengutest.

www.piusa.ee

 

Allikas: www.polvamaa.ee 21.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.