Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Koolitus PRIAst poollooduslike koosluste hooldustoetust taotlejatele (2008-04-22 00:56:44)

 

Kõigil, kes taotlevad PRIAst poolloodusliku koosluse hooldamise toetust, on kohustus osaleda teise kohustuseaasta 1. septembriks LKK korraldatud koolitusel. Koolitus kestab kuus akadeemilist tundi. Koolitusest võib osa võtta ka taotleja esindaja (perekonnaliige või majandusüksuse töötaja, kes tegeleb poolloodusliku koosluse hooldamisega). Koolituse eesmärk on selgitada taotlejatele poollooduslike koosluste olemust, väärtusi ja hooldamist.

 

LKK Järva–Lääne-Viru regioon korraldab poolloodusliku koosluse hooldamise koolituse 23. mail Palmses regiooni kontoris. Koolitus algab kell 9.30 ja kestab orienteeruvalt kella 15.00.

 

Koolitusel antakse kokkuvõttev ülevaade toetuse taotlemist ja maksmist reguleerivast põllumajandusministri 11.jaanuari 2008. a. määrusest nr 2 “Poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord aastateks 2007–2013”. Kuna määruses on nõue, et alates 2009. aastast peab taotleja kandma PRIAsse esitatavale kaardile pärandkultuuri objektid, räägib Triin Neljandik RMKst, mis pärandkultuuri objektid on, mis on nende väärtus ning kuidas neid saaks paremini hoida. Poollooduslike koosluste olemusest, väärtusest, hooldamisest jm teeb ettekande riigikogu liige Aleksei Lotman. Pärast lõunasööki vaatame kahte filmi. Esimene neist räägib natura elupaigatüüpidest (s.h poollooduslike koosluste tüüpidest) ning teine kaitsealustest liikidest.

 

Koolitusest osavõtjatel palume kindlasti ette registreerida hiljemalt 20. mail telefonil 329 5550 või e-mailil liggi.nouakas@lk.ee.

 

Koolituse päevakava:

 

9.30 Liggi Nõuakas

Põllumajandusministri 11.jaanuari 2008. a. määrus nr 2 “Poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord aastateks 2007 – 2013”

 

10.00 Triin Neljandik

Pärandkultuur poollooduslikel kooslustel

 

11.00 Aleksei Lotman

Pärandkooslused. Mis? Miks? Kuidas?

 

12.15 Lõunasöök Palmse Park Hotellis

 

13.00 Film Terra Maritima

 

13.45 Film Õhtumaa kaduvad liigid

 

14.15 Tagasiside ja tunnistuste andmine


Allikas: www.lahemaa.ee 21.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.