Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevadised põllutööd on alanud (2008-04-21 00:49:06)

 

20. aprillil oli maa kohati veel pehme ja Retla küla serval Sepassaare põllul tuli ratastraktorit linttraktoriga porist välja sikutada.

 

Osaühingus Estonia Järvamaal külvati pühapäeval väetist, künti põldu ja laotati sõnnikut, kevadkülvi alustatakse esmaspäeval.

 

Elupõline aednik Leo Rehela on ilmavaatlusi teinud juba 65 aastat. Tänavust, ilma lumeta talvele järgnenud kevadet peab ta aedniku ja põllumehe jaoks üsna varajaseks, tema hinnangul algas ka tegelik kevad juba kuu aega tagasi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Terve märtsikuu keskmine temperatuur oli täpselt kolme kraadi võrra kõrgem kui paljude aastate keskmine," kinnitas Leo Rehela.

Osaühingu
Estonia tegevjuht Ain Aasa ütles, et lumeta kevad on teinud põllumehed närviliseks.

"Varakult läks nagu soojaks, aga pihta ei ole ikkagi saanud töödega hakata," rääkis Ain Aasa. "Nii et tavapärasest varasem ta ikkagi ei ole. Eelmisel aastal me alustasime varem."

Mullu alustati
Estonias kevadkülvi juba 13. aprillil. Tänagi oli maa kohati veel pehme ja Retla küla serval Sepassaare põllul tuli ratastraktorit linttraktoriga porist välja sikutada.

"Kõik põllud kindlasti valmis ei ole, et valikuliselt saab nagu töid teha," ütles Aasa. "Sest meil pinnad on suhteliselt suured ja meil on nagu, kust seda pinda valida."

Estonias on tänavu külvipinda viis ja pool tuhat hektarit, millest rapsi alla läheb 1 200. Estonia alustab kevadkülvi homme.

Kuid aednikul peaks juba üksjagu töid tehtudki olema.

"Viljapuude ja marjapõõsaste lõikamine, harvendamine ja kujundamine ja risu korjamine on juba ka lõpukorral," arvas Rehela. "Ja praegu on  nii, et võiks hakata tegema juba esimesi istutustöid puude ja põõsastega. Maapind on juba nii palju tahenenud, et võib juba labida täiesti mulda lüüa."

Millist kevadet ja suve võime loota, seda kogenud ilmavaatleja siiski ei öelnud, sest tema ennustamisega ei tegele. Kuid ta ütles lootvat, et kevad tuleb ikka ilus.

 

Allikas: www.etv24.ee 20.04.08, Olev Kenk.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.