Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaardistati Loode-Eesti ranniku merepõhja elupaigad (2008-04-19 05:26:32)


Mereinstituudis valmis Loode-Eesti ranniku merepõhja elupaikade inventuur, mis näitab, et sealne merepõhi on liikide poolest äärmiselt mitmekesine.
Kõige levinumaks elupaigaks osutusid veealused liivamadalad, neid on Loode-Eesti rannikumeres 70 ruutkilomeetrit, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Riikliku looduskaitsekeskuse Hiiu-Lääne regiooni projektijuht Marko Valker ütles, et Loode-Eesti rannikumeri on küllaltki liigirikas ja vaheldusrikas ka elupaigatüüpide poolest. "Mereinstituut leidis siit 20 erinevat elupaika. Kõik need elupaigad olid suhteliselt heas seisus," rääkis ta. "See teeb meie rannikumere siin väga väärtuslikuks."

Mereinstituut kaardistas Nõva-Osmussaare hoiuala merepõhjas asuvad elupaigad rahvusvahelise looduskaitseprojekti "Tiivad vete kohal" raames. See projekt on riiklikul looduskaitsekeskusel käimas teist aastat.

Kui projekti "Tiivad vete kohal" alustati, siis seati eesmärgiks koguda põhjalik info veelindude kohta. Veelindude jaoks on merekeskkond, selle puhtus ja põhjaloomastik väga olulised.

"See Loode-Eesti rannikumeri on üldse üks suur rändekoridor rändlindude jaoks," ütles Valker. "Tegemist on selliste arktiliste veelindudega ja Soome linnuhuviliste poolt läbiviidud uuring näitas, et siit rändab poolteist kuni kaks miljonit veelindu aastas. Tegelikult see hulk on aukartustäratav."

Nüüd võibki öelda, et on olemas väga hea pilt selle kohta, kus asuvad kooslused, kus on rikkalikult veelindudele toiduks olevaid rannakarpe.

Allikas: etv24.ee 19.04.08


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.