Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaheksa Tartumaa kooli peavad Maa päeva (2008-04-19 00:50:01)

 

21. aprillil tähistavad kaheksa Tartumaa kooli Alatskivi Keskkoolis planeet Maa päeva.

 

Maa päeva tähistamist alustatakse Alatskivi loodushariduskeskuse külastamisega, edasi suundutakse Alatskivi keskkooli, kus õpilased tutvustavad üksteistele keskkonnaprobleeme, mida nad on märganud oma koduasulas või Tartumaal tervikuna.

 

Õpilastega koos arutleb riikliku looduskaitsekeskuse seire ja teadustöö spetsialist Ain Vellak teemal "Loodus ja inimene – kumb võidab?" Säästliku tarbimise edendamiseks meisterdavad õpilased endale korduvkasutusega ilusad ja vaimukad riidest kotid, et vähendada kilekottide kasutamist, mis keskkonnas ei lagune. Päeva lõpetab traditsiooniliselt plakati koostamisega teemal: "Kuidas kaitsen Maad?"

 

Tartumaal osaleb Maa päeval 8 kooli: Puhja gümnaasium, Luunja keskkool, J. Liivi nimeline Alatskivi keskkool, Võnnu keskkool, Kõrveküla põhikool, Vara põhikool, Ilmatsalu põhikool ja Tartu Hiie kool. Projekti "Ülemaailmsete keskkonnapäevade tähistamine Tartumaa koolides" veab Peipsi Koostöö Keskus. Veebruaris toimus keskkonnapäev "Puhas õhk", märtsis veepäev, aprillis on Maa päev ja maikuus keskkonnakaitse päev. Projekti rahastavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

 

Ülemaailmse planeet Maa päeva tähistamise traditsioon sai alguse Ameerika Ühendriikidest 1970. aastal ja selle eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu Maaga seotud keskkonnaprobleemidele (kliimasoojenemine, õhusaaste, liigne energia tarbimine, autostumine jne) ning läbi ühistegevuse mõelda välja probleemide võimalikke lahenduskäike.

 

Teave: Katrin Saart, MTÜ Peipsi Koostöö Keskuse projektijuht, katrin.saart@ctc.ee.

 

Allikas: www.tartumaa.ee 18.04.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.