Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti maaelu entsüklopeedia (2008-04-18 16:48:03)

 


Sel kevadel, maikuu keskel ilmub Eesti Entsüklopeediakirjastuse koostatud teatmeteos kõigile talupidajatele, aednikele, maaelu edendajatele ja lihtsalt loodushuvilistele
Eesti maaelu entsüklopeedia 1. köide.

Eestikeelset põllumajanduse ja maaelu entsüklopeedia väljaandmist on algatatud vähemalt kolm korda. Esimest korda asuti suuremahulist teatmeteost põllumajandusentsüklopeediana kokku seadma 1935. aastal dotsent Jaan Metsa juhtimisel.
Põllumajanduslikust entsüklopeediast jõudis lugeja kätte kolm vihku. Raamatu jätkamise katkestas nõukogude okupatsioon 1940. aastal.

Pool sajandit hiljem - 1990. aastal, rahvuslike meeleolude tõusulainel, kutsuti kokku toimkond, et teos uuesti üllitada.
Eesti põllumajandusentsüklopeedia I köide ilmus alles 1998. aasta lõpus. Kuid ka see koguteos jäi lõpetamata, sest põllumajanduse ja maaelu edendamise huvid olid siis üsna madalseisus.

Uus kaheköiteline
Eesti maaelu entsüklopeedia on nüüd trükivalmis. Selle esimene raamat ilmub mais 2008 ning teine raamat novembris 2008.

Eesti maaelu entsüklopeedias on üle 7000 artikli aiandusest,  agronoomiast, maaehitusest, mehhaniseerimisest, loomakasvatusest, loomaarstindusest, maaparandusest, metsandusest, põllumajanduse ajaloost ja tänapäevast ning põllumajanduse taustsüsteemist ehk loodusest üldiselt.
Entsüklopeedias on ka artiklid organisatsioonidest, mis mõjutavad maaelu (EL ja tema tugiorganisatsioonid, põllumajanduskorraldus Eestis).Tegemist on aineentsüklopeediaga ja seepärast ei sisalda väljaanne põllumajandustegelaste ja -teadlaste biograafiaid.

Eesti maaelu entsüklopeedia on ettetellitav kuni 10. maini Eesti Entsüklopeedia kodulehelt www.ene.ee või suurematest raamatupoodidest.
Kirjastuse veebilehelt saab ka sirvida uue teatmeteose näidislehekülgi.

Raamatu esimene köide jõuab ettetellijateni juba 15. mail.

 

Allikas: Entsüklopeediakirjastus 18.04.08 teade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.