Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna keskpäeval avatakse Tartus maamess (2008-04-17 09:21:09)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avab neljapäeval, 17. aprillil Tartus kolm päeva vältava Maamessi. Tegemist on Baltikumi suurima maamajandusele keskenduva sündmusega.

„Enam kui 200 eksponendi väljapanekutest ligi 6,5 hektaril leiab meelepärast nii põllumees, metsatehnikahuviline kui ka koduaia täiustaja, keda ootavad messil mitmed Eesti esmaesitlused" tutvustab AS Tartu Näitused juhataja Alo Pettai.

Huvilistele tutvustatakse uusi tehnoloogilisi lahendusi, näiteks loomakarja automaatset raamatupidamissüsteemi Auto Drafter ja automaatseid vasikajootjaid. Laudaks kujundatud farmipind annab ülevaate selle terviklahendustest. Esmakordselt näeb ka loomade veoks mõeldud haagiseid ja loomade-lindude hirmutamiseks mõeldud paugutajat.

Neljapäeval toimub Tiksojal metsatehnika demonstratsioon, kus harvesteriga puudelangetamist ja väljavedu esitlevad John Deere´i, Eco-Log´i, Ponsse´i ja Sampo Sosenlew´ esindajad. Hiljem saavad soovijad metsatehnikaalased oskused proovile panna harvesteri simulaatoriga.

AS Tartu Näitused messikeskuse suurel välipinnal näeb väga erinevat põllutöös ja metsamajanduses kasutatavat tehnikat. Temaatilist infot jagatakse nii seminaridel, õppepäevadel, koolitustel kui ka demonstratsioonidel.

Reedel peetakse maha esimene pullioksjon Maamessi raames ning toimub rahvusvahelise tasemega raievõistlus. Lisaks langetamisele saab seal kaasa elada veel neljale üksikalale, milleks on saeketivahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Osavusvõistlusel panevad oma oskused proovile Manitou teleskooplaadurite juhid.

Uudistoodetena on Maamessil väljas näiteks teraviljakombain VECTOR, uue põlvkonna traktorid Limb LUXS 85, T-seeria teraviljakombaini peksusüsteemi mudel, Zetor traktorid, hooldusniiduk McConnel 4500, UNIA laaduriga väetisekülvikud ja STIHLi muruniidukid.

Metsatehnika huvilistele pakutakse uudistamiseks näiteks Logman 801H harvesteri, JENZ HEM 360 puiduhakkurit, frontaallaadurit Ferro-Flex, ketasrandaali UFO 300, metsaveotraktorit STEYER 4130 ja teleskooplaadurit New Holland LM 5000.

Lisaks tehnikale saab tutvust teha kookosturba ja selle kasutamisvõimalustega ning põllumuldade happesuse neutraliseerimise ja väetamisega.

Koduaeda leiab messikülastaja nii muruseemneid kui istikuid, koju võib viia näiteks Väikese Päikese, Punase Paruni või Buratino. Maitsta saab mesindussaadustega šokolaaditooteid, juustusid ja veine ning soovi korral nautida ka saunamõnusid.

Reede hommikul külastavad messi ka Riigikogu esimees Ene Ergma, IRLi esimees Mart Laar ning Riigikogu liikmed Mart Nutt, Tiina Oraste, Marko Pomerants ja Toomas Tõniste.

Rohkem infot Maamessi kohta leiab www.tartunaitused.ee/maamess.

Maamess kuulub alates aastast 1997 EURASCO ridadesse, mis on Euroopa suurimaid põllumajandusmesside korraldajaid ühendav organisatsioon. Messi korraldaja on AS Tartu Näitused, mis on üks tihedama messiprogrammiga organisatsioone Eestis.

Allikas: AS Tartu Näitused 17.04.08 pressietade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.