Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsmaasikat võib kasvatada ka rõdul (2008-04-16 01:27:11)

 

Mida kõrgemale kerkivad toidu hinnad, seda rohkem hakkab rahvas ilmselt ka potipõllundusega tegelema. Juba praegu on popp näiteks tomateid ja maasikaid rõdul pidada.

 

Selteret OÜ jaemüügi juhataja ja aednik Maris Paalvelt ütleb, et rõdul võib kasvatada pea kõike, maasikaid ja tomateid muuhulgas. Kes vaeva ei karda, võiks oma maasikad isegi seemnest kodus ette kasvatada – tuleb odavam ja on ka põnevam. “Näiteks meil on olemas alpi metsmaasikas, mis on püsik,” räägib Paalvelt. Püsik tähendab aianduskeeles siis taime, mis kasvab mitu aastat jutti, suvikud on aga üheaastased taimed.

 

“Taimed võiks juba praegu potti külvata ja siis juba pärast öökülmade möödumist rõdukasti või peenrale istutada,” jagab Paalvelt tubasele aiapidajale näpunäiteid.

 

Punase asemel kollane, kuid siiski magus mari

“See alpi metsmaasikas annab muide vilju läbi kogu suve. Viljad on magusad ja meenutavad meie metsmaasikat. Lisaks on saadaval teinegi kogu suve saaki andev sort – valkjaskollaste viljadega metsmaasikas ’Yellow Cream’.” Paalvelti sõnul peaks ka selle kollase maasika seemned juba praegu mulda jõudma. Räägitakse ka, et linnud ei oska neid kollaseid maasikaid tahta, seega pole nende peletamisega muret.

 

“Populaarne on praegu veel roosade õitega rippmaasikas, mida aga rõdule veel ei tohiks panna, sest tema aeg tuleb maikuus.” Mida aga maasikataimedega talvel pihta hakata? Paalvelt soovitab maasikataimed külmal ajal koos rõdukastiga rõdu või terrassi põrandale asetada ja siis kast pakasekaitsekangaga vms ära soojustada, et õrnadel maasikatel talvel soojem oleks.

 

Allikas: www.linnaleht.ee 16.04.08, Merike Kungla.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.