Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister Seeder: PRIA muutub põllumehele paremaks partneriks (2008-04-15 15:20:37)


Teisipäeval, 15. aprillil kogunes Tartus asutamiskoosolekule Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) Nõukoda. Nõukoda koosneb 15  aktiivsest taotlejast, kellega PRIA on viimastel aastatel tihedat koostööd teinud. Nõukoja asutamine ning selle tööst tagasiside saamine on üks osa ulatuslikest muudatustest, mis viiakse PRIA-s ellu järgneva kolme aasta jooksul.


„Eestis ollakse harjunud suhtumisega, et maamees teeb tööd, maamees on kannatlik ning ei esita liigseid küsimusi. Maamehele öeldakse, kuidas asjad käivad; niisugune arusaam on laialt levinud, kuid see peab muutuma. Põllumajanduse ja põllumeeste roll meie majanduses on vägagi kaalukas-toiduainetööstuse ja mitmete muude tööstusharude tooraine tuleb põllumeestelt, põllumajandusettevõtted tagavad töökohad väljaspool linnu,  ja kasv selles sektoris on reaalne - see ei ole mull, nagu me võisime näha kinnisvarasektoris, ” sõnas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.


„Seitsme aasta jooksul oleme suutnud Eestisse luua toimiva agentuuri, mille vahendusel on Eesti maaelu ja kultuuri arendamiseks makstud 10 miljardit krooni erinevaid toetusi. Sellest peaks 50 000 taotlejal olema ainult hea meel. Praeguseks on jõudnud kätte aeg, kus PRIA peab tegema otsustavaid samme, muutumaks põhjamaise klienditeenindustasemega ja avatud suhtlusstiiliga organisatsiooniks.

 

Pelgalt toimimisest tänasel päeval enam ei piisa,” ütles Seeder. Ta lisas: „PRIA on praegusel hetkel sisuliselt kõige efektiivsemalt toimiv makseagentuur Euroopas, kus halduskulude suhe toetuste eelarvesse on keskeltläbi 4%. Nüüd tahame lisaks efektiivsusele muutuda ka järjest enam klientide vajadustele vastavaks.”

1. aprillist kehtestas põllumajandusminister PRIA uue struktuuri, mis on kavandatavate muutuste elluviimise eelduseks. Järgneva kahe aasta jooksul korraldab PRIA oma töö ümber selliselt, et paljud praegu PRIA keskuses tehtavad otsused tehakse tulevikus regiooni tasandil ehk kliendile lähemal ja kiiremini.


„Oleme Nõukoja liikmeteks kutsunud 15 aktiivset taotlejat, kes peaks PRIA hingeelu väljastpoolt vaadatuna hästi tundma. Neilt ootame tagasisidet senitehtule ja katsetame uute ideede sobivust. Nõukojal on õigus ja võimalused tellida analüüse, kaasata eksperte, kritiseerida, kommenteerida - ühesõnaga soovi korral teha väga palju, et parandada põllumeeste ja PRIA koostööd,” kommenteeris algatust PRIA peadirektor Jaan Kallas. 2008. aasta kevadeks on PRIA vahendusel toetatud maaelu ja maa kultuuri, põllumajandust ja kalandust ligi 10 miljardi krooniga.

 

Toetuste taotlemise tingimused on välja töötatud Euroopa Komisjoni ja EV Põllumajandusministeeriumi poolt, PRIA rakendab erinevaid toetusmeetmeid vastavalt erinevates õigusaktides sätestatud nõuetele. PRIA-l on õigus ja kohustus kontrollida, et toetuste saajad neid tingimusi täidaksid.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 15.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.