Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsanädal 2008: kasvab mets, kasvab Eesti (2008-04-15 00:15:56)

 

Metsanädal 2008 tunnuslauseks on „Kasvab mets, kasvab Eesti!“ Teame, et eestlastele on ajaloos sageli viidatud kui maarahvale. Ent maalähedus ja looduse väärtustamine on meile omased tänagi – eestlane peab lugu oma keskkonnast. Mets toidab, mets katab – mets hoolitseb meie eest. Kutsume ka tänavu kokku kõiki, kel mets südames, saama osa metsanädala üritustest.

 

Tänavuse metsanädala tunnuslause rõhutab ennekõike ühtsust, koostööd ja järjepidevust. Mets ja metsandus on üks Eesti majanduse kandvatest harudest. Kasvab mets, läheb metsandusel hästi - kasvab Eesti majandus, läheb Eesti majandusel hästi. Metsasektor on praktiliselt ainus majandusharu, mis tasakaalustab teiste harude negatiivset väliskaubandusbilanssi. Mets on meie kujuteldav äripartner, kolleeg ja sõber, kelle abita on Eesti majandusel raske.

 

Mets on üks kõige olulisemaid looduskooslus Eestis. Eesti metsad on rikkad loodusliku mitmekesisuse poolest. Kasvab mets, säilib meie metsade looduslik rikkus - tagame jätkusuutliku Eesti arengu ja kasvu. Pool Eesti pindalast on kaetud metsadega, see on rikkus, mille üle võib uhke olla. See on varandus, mille sarnast pole enamustel Euroopa riikidel.

 

Mets ja metsandus annab tööd paljudele inimestele nii maal kui linnas. Soodustades metsanduse arengut, tagame sissetuleku ja turvatunde paljudele peredele. Kasvab mets, kasvab Eesti rahvas. Just maapiirkondades on metsasektor oluliseks tööandjaks kohalikule elanikkonnale. Seega võib metsasektorit nimetada regionaalse tööhõive seisukohast strateegiliseks tööpakkujaks, ilma milleta ei saaks suur osa maapiirkonna peredest kuidagi hakkama.

 

Mets on meie ühine varandus, hoiame seda. Metsanädala programm pakub midagi põnevat kõigile huvilistele (sh. puidu igakülgne kasutamine, pärandkultuur, mets ja inimene). Metsanädal kutsub pöörama tähelepanu metsale, mis katab vähemalt poolt Eestimaad.

 

Vaata metsanädala kava...

 

Allikas: www.metsaselts.ee 14.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.