Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aasta toasistuja on valitsuskoalitsioon (2008-04-14 16:25:27)


14. aprillil tähistatav õuesõppepäev on hoolimata vilust ilmast toonud õue õppima tuhandeid lapsi üle Eesti. Sel aastal on õuesõppe päeva üritused keskendunud eelkõige Tallinnasse, kus õpilased saavad maalastest vähem õues viibida.

Õuesõppe päev on keskendunud sel aastal mängudele, just läbi mängude on õppinud meie esivanemad aastasadu. Meie folkloorivaramus on tuhandeid mänge, mis õpetavad lapsi olema sõbralikumad, koostööaltimad ja loodusõbralikumad. Meie taasiseseisvunud Eestis on aeg loobuda Lenini sõnadest
Õppida, õppida, õppida! Ja asendada see motoga Mängida, mängida, mängida!

Mängude kaudu jõutakse tervikliku maailmapildiga inimese arendamiseni, vaid õppekava järgivate tuupimistundidega muutuvad meie lapsed üha enam depressiivsemateks, vägivaldsemateks ja initsiatiivituteks, ütleb Eesti Koolimetsade Ühenduse juhatuse esimees Mikk Sarv.

Õuemineku päeva puhul annab Eesti Koolimetsade Ühendus ka välja aasta toasistuja tiitli. Selle pälvib sel aastal vabariigi valitsuskoalitsioon.
Valitsevad parteid kirjutasid aasta tagasi oma koalitsioonilepingusse sisse soovi arendada õuesõpet - ometi on sellealane tegevus olnud tagasihoidlik. Pigem on ehitatud juurde hulgaliselt kehva ventilatsiooniga koolihooneid, rajatud ülikalleid looduskoole ja mänguväljakuid koolidest kaugele, kuhu lapsed transpordiraha puudusel enamasti ei jõua. Suurima toasistuja tiitli saab valitsus ka oma tegevuse eest riigimetsade reformimisel, koondatakse väga suur hulk metsamehi, kes on aastaid olnud laste looduse teejuhid.

Eesti Koolimetsade Ühendus annab valitsusele üle sümboolsed 5 männikäbi, mida võiks kõik eestlased aegajalt sokutada ministrite toolidele, et neile meelde tuletada meie rahva looduslähedust ning soovi õues õppida. Ühtlasi loodetakse, et valitsus suudab juba sügisel õuesõppe aasta lõpul kandideerida tublima õuesõppija nimele.

 

Allikas: Eesti Koolimetsade Ühenduse 14.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.