Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIAst saab toetust maaelu mitmekesistamiseks (2008-04-14 13:35:35)


14. aprillil alustab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) taotluste vastuvõttu ettevõtjailt, kes soovivad saada toetust maaelu mitmekesistamiseks.

Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 3.1 toetuse abil tehtavad investeeringud aitavad tõsta mittepõllumajandusliku suunitlusega ettevõtluse elujõudu maal.
Toetuse eesmärk on anda maal tuge ka teistele valdkondadele peale põllumajanduse, ütles PRIA toetuste osakonna juhataja asetäitja Mati Mõtte, tuues näiteks maaturismi edendamise, teeninduse, käsitöötoodete valmistamise müügiks. Alternatiivse ettevõtluse areng tõstab maalelu kvaliteeti ja tekib juurde töökohti. Lisaks aitab see vähendada põllutöödele iseloomuliku hooajalisuse mõju. Mati Mõtte rõhutas, et tänavu saavad esmakordselt toetust taotleda need kuni keskmise suurusega põllumajandustootjad, kes kavandavad toota biomassist turustamiseks biokütust, -soojust või elektrit.

Mikroettevõtjate abikõlbulik tegevus peab olema planeeritud maale või kuni 4000 elanikuga linna/asulasse. Toetust saab investeeringuteks põhivarasse: hoonete-rajatiste ehitamiseks ja uuendamiseks, seadmete ja masinate soetamiseks, kommunikatsioonisüsteemide tarbeks. Toetust saab ka investeeringuga seotud ettevalmistatavateks töödeks, turundustegevuste kuludeks, oma toodangule litsentsi, patendi ja kasuliku mudeli kaitsmise kuludeks.

Maksimaalne toetussumma on 1 564 660 krooni taotleja kohta kogu MAK 2007-2013 programmperioodil. Taotlejail tuleb aga jälgida, et koos kahel eelnenud majandusaastal muudest toetustest saadud vähese tähtsusega abiga ei tohi summa ületada 3,1 mln krooni.
Meetme 3.1 eelarves on seitsmeks aastaks raha 1,1 miljardit krooni. Käesolevas taotlusvoorus on abikõlbulikud kulutused, mis on tehtud alates 1. jaanuarist 2007, edaspidi aga vaid need investeeringud, mis tehakse pärast taotluse esitamise kuupäeva.

Toetuse ja taotlemise tingimuste ja nõuetega saab tutvuda PRIA kodulehel www.pria.ee<http://www.pria.ee/>, lisainfot saab PRIA regionaalsetest büroodest ja keskusest Narva mnt 3 Tartus ning infotelefonilt 737 7678.
Büroodes on saada ka
Abiks taotlejale brošüürid. Taotluste vastuvõtt kestab PRIA piirkondlikes 14. aprillist 30. aprillini tööpäeviti kell 8.00-16.30, erandina 30. aprillil lühendatud tööpäeva tõttu kella 14.30ni. NB! Taotluse sisseandmise aega saab eelregistreerida telefonil 737 7678 või piirkondlikus büroos.

Toetuse määramised otsustab PRIA hiljemalt 4. novembriks kõigile korraga. Summa kättesaamiseks peab taotleja investeeringu ära tegema ja esitama PRIAle kahe aasta pärast toetuse määramist nõuetekohased kuludokumendid.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 14.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.