Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamess toob pullioksjoni, võisturaiumise ja metsatehnika (2008-04-14 11:40:40)


Baltikumi suurim põllumajandusmess peetakse 17.-19. aprillini Tartu Näituste messikeskuses...

 

Neljapäeval kell 10 avab uksed kolm päeva vältav Maamess, mis pakub rahvusvahelist raievõistlust, kaasaegse metsatehnika demonstratsioone ja tõupullide oksjonit.

Reedel toimub esmakordselt Maamessi raames tõupullide oksjon, kus saab näha ja osta lihaveise tõugu pulle nii Eestist kui ka mujalt, kokku ligi paarkümmend looma. Tõuraamatu nõuetele vastavate pullide alghind küündib ligi 35 000 kroonini.

Oksjoni ühe läbiviija Rainis Ruusamäe sõnul toodi oksjon Maamessile, sest see on maaeluga seotud inimeste jaoks üks olulisemaid kohtumispaiku. „Loomad on selliste messide lahutamatu osa, seega toome oksjoni ka Maamessile.
Külastaja näeb lihaveiseid ja saab maitsta veiseliha, lisaks loomulikult oksjoniga kaasnev show, sest pulli peab saama!" selgitab Ruusamäe.

Raievõistlus Kevadkarikas 2008 toob messikeskusesse kokku aga kuulsad saemehed nii Eestist kui ka Soomest ja Lätist. Nii eestlastest maailmameistrid, varasemate MM-ide medalivõitjad kui ka teised tublid saemehed võistlevad messikeskuse väliterritooriumil, kus tehakse püstisele puupakule vajalikud lõiked, kuid puud ei langetata. Võistluse käigus näeb näiteks täpsussaagimist, langetamist, mida kohtunikud hindavad lasermõõdikuga ja laasimist.

Raievõistlused on toimunud AS Tartu Näitused messialal alates aastast 1998 ja on populaarsed nii võistlejate kui vaatajate seas.

Lisaks näitavad kogu messi vältel oma oskusi puukujude valmistamisel meistersaagijad, kes on valmis ka mõne kiire tellimuse täitma ja kokkuleppel oma meistriteoseid müüma.

Neljapäeval kell 10 toimub Tiksojal metsatehnika demonstratsioon, kus näeb harvesteriga puudelangetamist ja nende väljavedu metsast. Demonstratsiooni raames esitletakse John Deere´i, Eco-Log´i, Ponsse´i ja Sampo Rosenlew´ metsatehnikat.

Põnevust pakub ka Manitou teleskooplaaduriga igapäevaselt sõitvate juhtide osavusvõistlus, kus igal messipäeval pannakse proovile nende oskused erinevate vigur- ja täpsussõitudega. Ülekannet demoplatsil toimuvast näeb Intrac Eesti AS messiboksis.

AS Tartu Näitused juhataja Alo Pettai sõnul leiab messilt veel palju muudki. „Messi raames toimuvad ka temaatilised seminarid, koolitused, demonstratsioonid ja õppepäevad, lisaks näeb mitmed Eesti esmaesitlusi, näiteks uusi McCormicku traktorimarke ja Merlo teleskooplaadureid," sõnab Pettai.

Rohkem infot Maamessi kohta leiab www.tartunaitused.ee/maamess

Maamess kuulub alates aastast 1997 EURASCO ridadesse, mis on Euroopa suurimaid põllumajandusmesside korraldajaid ühendav organisatsioon. Messi korraldaja on AS Tartu Näitused, mis on üks tihedama messiprogrammiga organisatsioone Eestis.

 

Allikas: AS Tartu Näitused 14.04.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.