Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noore looduskaitsja auhinna sai Tarvo Valker (2008-04-14 00:16:29)


Pühapäeval, 13. aprillil andis Eestimaa Looduse Fond (ELF) Tallinna
Linnahallis üle Noore looduskaitsja auhinna, millega kaasneb stipendium 10 000 krooni. Kätte anti auhind fotovõistluse Looduse Aasta Foto 2008 autasustamistseremoonial.

Noore looduskaitsja auhinna žürii otsustas auhinna anda välja Tarvo Valkerile (sünd 1984).

Riikliku Looduskaitsekeskuse Hiiu-Lääne regiooni teadus- ja seiretöö spetsialist Tarvo Valker kuulub nende noorte loodusteadlaste hulka, kes juba koolipõlvest täpselt teavad oma missiooni elus. Pühendumine lindude uurimisse tõi ta juba kolmeteistkümneselt Läänemaa linnuklubisse, keskkoolipoisina oli ta asendamatu linnuloendaja küll Läänemaa soode linnuloendusprojektides, Haapsalu linna linnuatlase koostamisel ning sookure poegade rõngastamisaktsioonides.

 

Keskkool seljataga, asus Tarvo tööle Silma looduskaitseala linnuseirajana ning asus õppima Eesti Maaülikooli loodusvarade kasutamist ja kaitset.


Vahepeal tuli läbi teha teenistus Eesti kaitseväes ning praegu on tal käsil bakalaureusetöö väike-laukhane rändest Eestis. Viimati osales ta Väinamere roostike kaitse ja kasutuse strateegia väljatöötamise projektis.

 

Peale töö looduskaitseametnikuna ja õppimise kõrgkoolis on Tarvo õlul ka Läänemaa linnuklubi juhtimine, mitmesuguste linnuhuvilistele mõeldud ürituste korraldamine, lindude pildistamine, linnuatlase koostamine, lennuloendustes osalemine, Maalehe linnuraamatute koostamine jpm.

Noore looduskaitsja auhind loodi ELFi juurde 2005. aastal Kaja ja Alex Lotmani eestvedamisel. Auhinna eesmärgiks on toetada elujõulise ja aatelise looduskaitse püsimist Eestis läbi põlvkondade. Auhinda rahastavad OÜ Kumari Reisid ja ELF.

Auhinna žüriisse kuulusid Kaja ja Alex Lotman, ELFi nõukogu liige Mart Jüssi, ornitoloog Tiit Randla ja 2006.a Noore looduskaitsja auhinna saaja Peep Mardiste.

Info: Jüri-Ott Salm, ELFi tegevjuht, tel 529 5933.

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 13.04.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.