Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Evika kutsub kartulihuvilisi külla (2008-04-28 11:41:24)

 

2008. aasta on kuulutatud ÜRO poolt kartuliaastaks. Tänavu ongi eesmärgiks kartuli propageerimine. Tore, kui seda oma aias või põllul jätkuvalt soovitakse kasvatada. Väikekasvatajatel ei ole aga praegu lihtne ka laatadel seemnekartulit osta, sest reeglid seda ei võimalda.

Maaviljelusinstituudi taimebiotehnoloogia osakonnas Evika (Teaduse 6a, Saku) on katsetest ülejääke. Ei ole küll kaugeltki kõiki sorte või siis jätkub neid ainult tänavuseks katseks. Teadusasutus soovib selle aasta lõpus (jõuludeks) u 400 sordiga näituse üles panna.

30. aprillil kella 15-19 on Evikas kavas korraldada lahtiste uste päev. Siis on sealsed töötajad kartulihuviliste teenistuses: saab küsida nõu ja tutvuda teadusasutuse tööga.  Saadaval on katsetest ja praegusest näitusest üle jäänud mugulad: ‘Mareti’, ‘Ando’, ‘Vigri’ ja mitmete teiste sortide mugulaid on rohkem.

Samal päeval saab Evikast osta ka hapukirsipuu meristeemselt paljundatud nõuistikuid, mis on parajad aeda istutamiseks, on ka mõned ploomi- ja maguskirsipuud.


Teave telefonidel 604 1484 ja 521 0662 või e-posti teel v.rosenberg@evika.org.

 

Allikas: Viive Rosenberg


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.