Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnanõukogu keskendub bioloogilisele mitmekesisusele ja bioenergiale (2008-04-10 13:32:59)


Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi osaleb 11.-12. aprillini Sloveenias Euroopa keskkonnanõukogu mitteametlikul istungil, kus käsitletakse bioloogilise mitmekesisuse, biomassi ja biokütusega seotud teemasid.

Mitteametliku keskkonnanõukogu istungi eesmärgiks on määratleda metsa biomassi säästva kasutamise tingimused ja edendada metsa bioloogilist mitmekesisust. Samuti on plaanis arutada, kuidas metsa bioloogiline mitmekesisus võib kaasa aidata kliimamuutustega kohanemisel ja selle mõju vähendamisel. Lisaks analüüsivad Euroopa keskkonnaministrid Euroopa Liidu bioloogilise mitmekesisusega seonduvaid poliitikaid ning seniseid tegevusi.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi esitab kohtumisel Eesti Vabariigi Valitsuses heakskiidetud seisukohad kliimamuutusi ja bioloogilist mitmekesisust käsitlevate poliitikate osas. „Kliimamuutustega kaasneb uute võõrliikide kohanemine ja püsimajäämine ja seetõttu tuleks suuremat tähelepanu osutada võõrliikide sissetoomise vältimisele ja juba tekkinud kahju vähendamisele,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Selles valdkonnas paremate tulemuste saavutamiseks on vaja eelnevalt korraldada põhjalikke teadusuuringuid ning alles kindlate järeldusteni jõudmisel on võimalik välja töötada uusi poliitikaid. „Eesti põhimõtteliselt toetab Euroopa Komisjoni algatust võõrliikide strateegia loomiseks,“ lisas minister.

Samuti tuleb keskkonnanõukogu mitteametlikul kohtumisel arutlusele puidukasutus energia saamiseks. „Puit on Eestis kõige suurema majandusliku potentsiaaliga biokütus, seda nii soojusenergia kui ka elektri tootmisel,“ märkis Tamkivi, lisades, et Eesti toetab puidu ja metsatööstuse jäätmete tõhusamat kasutamist.

Kolmanda teemana tuleb kohtumisel juttu teise põlvkonna biokütustest. „Eesti toetab bioenergia kasutamist eeldusel, et kindlaks on määratud biokütuste säästva kasutamise ja ökosüsteemse lähenemisviisi tingimused,“ ütles Tamkivi. „Teise põlvkonna biokütuseid on võimalik toota bioloogilist mitmekesisust kahjustamata, näiteks olemasoleva tootmise jäätmeid kasutades ja uudseid tehnoloogiaid välja töötades,“ selgitas minister Eesti seisukohti sel teemal.

Lisainfo: Rando Härginen, Keskkonnaministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna spetsialist, tel 626 2914.

Allikas: keskkonnaministeeriumi 10.04.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.