Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIAst saab taotleda turuarendustoetust (2008-04-07 09:56:28)

Ajavahemikul 7.-25. aprillini saavad põllumajandustootjaid või nende ühendusi liitvad mittetulundusühingud (MTÜd) taotleda PRIAst turuarendustoetust viit liiki tegevuste hüvitamiseks.

Toetuse abil saab tellida uuringufirmalt turu-uuringuid, korraldada tootegruppe tutvustavaid teavituskampaaniaid, osaleda messil ja konkursil või neid ise korraldada. Toetust saab ka koolitusel osalemiseks või selle korraldamiseks ning kvaliteetjuhtimissüsteemi juurutamiseks.

Kvaliteetjuhtimissüsteemi juurutamise toetuse puhul on hüvitussumma kuni 100% abikõlbulikest kuludest, ülejäänud tegevuste puhul kuni 90%.

Turuarendustoetust ei saa taotleda tootjad või töötlejad ise, vaid ühe tootmissektori mitme ettevõtja moodustatud MTÜ või selliseid mitme sektori MTÜsid liitev ühendus, selgitas PRIA riiklike toetuste büroo juhataja Liina Tilk. Ta tõi näiteid varasematest aastatest: turuarendustoetuse abil on tutvuskampaaniaid korraldatud näiteks leivale, sojatoodetele, propageeritud piimatooteid; MTÜdeks on ühinenud lamba- ja maasikakasvatajad, mahetootjad. Mitut sektorit ühendava MTÜ hästituntud näitena nimetas Tilk Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Turuarendustoetuse käesoleva taotlusvooru eelarve on 17 mln krooni ning maksimaalne toetus ühe taotleja kohta 3 või 5 miljonit krooni sõltuvalt sellest, kas taotleja-MTÜ tehtavad kulud puudutavad üht või mitut sektorit. Hüvitatakse kulutusi, mis on tehtud taotluse esitamise kuupäevast kuni 9. oktoobrini k.a. Toetuste määramise otsused langetab PRIA 16. juuniks ja raha makstakse välja 45 päeva jooksul pärast seda, kui taotleja on esitatud kuludeklaratsiooni ja
dokumendid.

Turuarendustoetust on rakendatud Eestis riikliku toetusena 2005. aastast, kuid taotlemise kord on tänavu mõnevõrra muutunud. Üksikasjalik juhend on PRIA kodulehel www.pria.ee, lisainfot saab PRIA riiklike toetuste büroost tel 737 1324 või 737 1323.

Turuarendustoetuse taotlusi võtab 7.-25. aprillil vastu PRIA keskus aadressil Narva mnt 3, Tartu 59001. Taotluse võib saata ka elektrooniliselt (digiallkirjastatuna) e-posti aadressil
toetustaotlused@pria.ee.

Allikas: PRIA 7.04.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.