Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas puhkeb õitsele enam kui 100 000 tulpi (2008-04-05 00:16:06)

 

Koos soojade kevadilmadega on Tallinnas õide puhkenud esimesed kevadlilled - krookuste kollaseid ja siniseid õisi võib märgata Harjumäe ja Musumäe nõlvadel, Tõnismäel ning mujalgi, tänavu kevadel näeb linnapildis kokku 103 000 erinevat tüüpi ja värvi tulpi ning 13 000 krookust.

 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul tegeleb Tallinna Keskkonnaamet alates 2006. aastast linna ühtse lillelahenduse väljatöötamisega ning sellele vastavalt  lillepeenarde rajamise ja hooldusega, uute vaaside, konstruktsioonide, elementide ostmisega ja vanade lillepottide ning amplite väljavahetamisega.

 

"2006. aastal korraldas keskkonnaamet esimese ülelinnalise lillepeenarde kujunduskonkursi ja mullu  jätkati ideelahenduse täiendamist 2008. aastaks," ütles Boroditš.

 

„Tänavu  kevadel rõõmustavad linlasi esimestena möödunud sügisel istutatud 103 000 erinevates värvitoonides ja erineva õietüübiga (liht- ja täidisõielised) tulpi ning 13 000 erinevates toonides krookust," ütles linnaaednik Liis Valk. „Suurem hulk sibullilli on mulda pandud Tõnismäe haljakule -  54 900 tk, aga neid võib märgata sel kevadel tärkamas ka Politsei aias, Lembitu pargis, Kanuti aias, Tornide väljakul, Tammsaare pargis, Harjumäe ja Musumäe nõlvadel. 21 000 tulpi peaksid oma õieilu näitama Pirital purskkaevu ümbruses ja Pirita Vaba-Aja Keskuse juures, Punane tn16 ees, Õismäe tiigi ääres, Endla tn 45 haljasalal, Kopli pargis ja kauplus „Suva" kõrval oleval haljasalal Kozebue tänaval."

 

Lisaks sibullilledele istutatakse vastavalt ideele linnaruumi kaunistamiseks veel 40 350 võõrasema Kunstihoone ja Estonia teatri ette peenardesse, Pirita/Narva mnt ristmiku ja Tartu mnt/Pronksi tn nurga peenardesse, Ed.Vilde, M. Saare ja H. Elleri monumentide juurde vaasidesse ning Taani kuninga aeda. 9 lillepüramiidi võõrasemadega paigaldatakse Kaarli puiesteele, Tammsaare parki ja Nunne tn/ Suur-Kloostri tn ristmikule.

 

Kevadlillede istutuse ja hoolduse lihtmenetlusega riigihanke võitis sel aastal viiest kandidaadist parima pakkumise teinud Keskkonnahoolduse OÜ.

     

Allikas: www.tallinn.ee 4.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.