Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi pöördumine (2008-04-04 13:33:45)


Minister kannab saadud lisatasu riigile tagasi...


"Nii nagu ma oma eilses selgituses lisatasu maksmise küsimuses juba ütlesin, lähtus ministeerium tulemustasu maksmisel kehtivast korrast ja väljakujunenud praktikast, kus palgafondi kokkuhoiu arvelt oli võimalik kõikidele ministeeriumi töötajatele maksta lisatasu ühtsetel alustel kollektiivse tööpanuse eest.

Täpselt samasuguseid töötasustamise põhimõtteid on ministeeriumis rakendatud juba aastaid enne minu ministriks oleku aega ning nagu võib aru saada ministeeriumide avaldatud palgaandmetest, siis näiteks 2005. ja 2006. aasta palgaandmete järgi on ka teistes ministeeriumides ministritele lisatasu ja hüvitisi makstud. See kinnitab, et ministeeriumid on kehtivaid õigusakte erinevalt rakendanud ja nii rahandusministeeriumi kui ka riigikontrolli esindajad on täna tunnistanud vastuolu erinevate õigusaktide vahel eelnevatel aastatel. Samuti on palgaandmed, kus lisatasude maksmine on kajastatud, olnud avalik juba aastaid, kuid võimalik õigusaktide mitmetimõistetavuse küsimus ei ole kunagi tõusetunud.

Lähtuvalt eeltoodust ei ole mul mõistlik süüdistada ka ministeeriumi ametnikke, kes on mulle enne vastavate otsuste tegemist kinnitanud nende otsuste seaduslikkust. Kuivõrd aga tänasel päeval on nimetatud ebakõlad erinevate õigusaktide vahel esile kerkinud, ei saa ma kindlasti nõustuda lisatasu maksmisega ministrile. Ja kuna ma ei pea mõeldavaks nn
jokk käitumist, siis iseenesest mõistetavalt kannan ma saadud lisatasu riigile tagasi."

Lugupidamisega
Helir-Valdor Seeder
põllumajandusminister

Pöördumise edastas: Karina Loi, põllumajandusministeeriumi pressiesindaja, tel 625 6254, : 529 1403, e-post karina.loi@agri.ee.

 

Allikas: põllumajandusministeeriumi 04.04.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.