Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aianduskeskus Ceres kutsub ostma istikuid ja aiakaupu (2008-04-04 00:46:44)

 

Aianduskeskus Ceres Tallinna külje all Harku-Järvel pakub aiapidajaile nii mõndagi huvitavat…

Istikumüük on alanud
Aianduskeskus Ceres avas sel aastal oma istikumüügihooaja juba aprilli esimestest päevadest. Teatud mõttes on tegu erandliku sündmusega, sest kunagi varem pole see toimunud nii varakult.

Tingitud loomulikult väga soojast talvest, mil maapinna läbikülmumist praktiliselt ei toimunud, mistõttu tehniline valmisolek taimede istutamiseks oli olemas juba ka märtsikuus. Siiski bioloogiline valmisolek ja istikute müügiperioodiks ettevalmistus vajas veel natuke lisaaega - sellest hoolimata sai võimalikuks alustada juba aprilli algusest, mistõttu juba sellest nädalast alates võivad kliendid Cerese Aianduskeskuses nautida suurepärast istikute ja muu aianduskauba valikut. Tavaliselt on istikuhooaja avamine toimunud siiski aprilli keskel või isegi aprillikuu teisel poolel.

Paljasjuursed istikud
Seoses soojade kevadiste ilmadega hakkab üsna kriitliseks muutuma juba mõnede paljasjuursete taimede istutamine - seda on praegu teha viimane aeg ja töö tuleb läbi viia kiiresti ja hoolikalt, et paljasjuurse istiku juurestik kannatada ei saaks. Sel nädalal oli Ceresest võimalik osta veel viimaseid paljasjuurseid roosiistikuid. Mullapalliga istiku käsitsemine on selles mõttes lihtsam ja riskivabam, muidugi tuleb selle eest ka rohkem raha välja käia, kuid tulemus kindlasti väärib seda.

Lahtiolekuajad
Uudisena on Cerese Aianduskeskus nüüdsest avatud kogu nädalavahetuse hommikul alates 9.00 kuni õhtul 17.00-ni. Möödunud aasta kogemus näitas, et palju oli kiirel kevadhooajal kliente, kes ei soovinud laupäevast päeva või ka mitte pühapäeva keskpäevast aega aiakeskuses ostlemise peale ära hakkida - nende jaoks olemegi nüüd avatud pikemalt ka pühapäeva hommikul ja hilisel pärastlõunal.

Lillesibulad
Aasta-aastalt on täienenud Cerese Aianduskeskuses kevadiste lillesibulate valik - Ceres esindab Eestis Hollandi üht suurimat lillesibulate jaepakendite tootjat Florex BV, mis omab ülemaailmset haaret ja kelle kaubamärgid on väga tuntud ka maakera kuklapoolel Ameerika Ühendriikides ja Kanadas. Lisaks kindlale kvaliteedile eristab neid lillesibulaid käsitsemise mugavus - kõigile on pakki lisatud ilmastikukindel pistetikett, mille saab torgata sibulate mahapanemisel märgiks maasse, tundmata muret, kuhu täpselt mingi sort istutatud sai või kulutamata aega ise puutokkide saagimise ja neile markeriga kirjutamise peale. Kevadised lillesibulad on oma täies hiilguses müügil vähemalt maikuu lõpuni.

Suve- ja püsililled

Teisalt on sel aastal väga varakult alanud ka suvelillede müügihooaeg - juba on müügis esimesed võõrasemad ja igal nädalal lisandumas üha uusi sorte teisi suvelilli. Praegu müüdavad suvelilled on üsna kindlad ka öökülmade suhtes.
Ka püsilillede müük on tasapisi hoogu kogumas, saades suurima hoo sisse aprilli keskel ja pärast seda.


Muud kaubad

Ka muude aianduskaupade sortiment alates muldadest, väetistest, seemnetest, tööriistadest ja lõpetades kastmissüsteemide ning aiatehnikaga on Cerese Aianduskeskuses sel aastal rikkalikum kui kunagi varem - kohaletulekuks tasub varuda aega ja eriti hea tulemuse saab, kui meid külastada vähemalt 1 kord iga 1-2 nädala kohta: nii ei jää midagi nägemata ega ükski kevadel kiiresti vahetuv tooteuudis märkamata.

Allikas: AS Ceres 4.03.08, Andres Suitso


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.