Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis avati molekulaarbioloogia labor - uued võimalused fütopatoloogilisteks uuringuteks (2008-04-03 13:02:50)

 

Laboris saab määrata taime, seene jm liike, testida patogeenide olemasolu uuritavas materjalis…

Kolmapäeval, 2. aprillil avati Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakonna Riia 181 hoones molekulaarbioloogia labor.


Külalisprofessor Anders Kvarnhedeni ja fütopatoloogia spetsialisti Merje Toome eestvedamisel ning mükoloog Bellis Kullmanni kaasabil ja peamiselt fütopatoloogia baasfinantseerimise toel valminud labor on varustatud tänapäevaste vahenditega, muuhulgas termotsükleriga, mille abil on võimalik läbi viia polümeraas ahelreaktsiooni (PCR). PCR on üks tänapäeva molekulaarbioloogia põhilisi meetodeid, mille abil huvipakkuvat geenipiirkonda paljundada ning seeläbi saada uuringuteks vajalik DNA kogus.


Teadusprorektor Anne Luige sõnul on vastvalminud labor taimepatoloogiliste uuringute läbiviimiseks väga oluline, kuna patogeensete mikroorganismide uurimisel on molekulaarbioloogilised meetodid asendamatud.

 
Lisaks pakub labor uusi võimalusi ka botaanikutele, mükoloogidele ja teistele. Käesoleval nädalal toimub seal juba PCR kursus doktorantidele.


Laboris saab läbi viia mitmesuguseid uuringuid, nt määrata taime, seene jm liike, uurida populatsiooni geneetilist mitmekesisust või testida patogeenide olemasolu uuritavas materjalis.

Allikas: Eesti Maaülikooli 3.04.08 teade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.