Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnu rannaniidu looduskaitsealal avati linnuvaatlustorn (2008-04-03 00:15:45)

 

Pärnu rannaniidu looduskaitsealal Vana-Pärnus avati täna linnuvaatlustorn, kust näeb nii rannaroostikus, rannaniidul kui ka merel viibivaid linde.

 

Vaatlustorn asub Pärnu jõe ja mere piiril Vana-Pärnu poolse muuli kõrval, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Päris erakordne linnuvaatlustorn linnas siiski pole, torn on näiteks Haapsalus ja Paljassaares. Vana-Pärnu luhal on aga ajalooliselt olnud lindude koondumiskoht, kus tehti vaatlusi juba 50 aastat tagasi.

Riikliku Looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni direktori asetäitja Agu Leivits ütles, et rannapark ja rannaniidu looduskaitseala võiksid olla Pärnu märgiks. "Eelmise aasta lõpus sõitsime siit Pärnust läbi endise Briti suursaadikuga Nigel Haywoodiga. Tema nägi küll, et tulevikus on see Eesti suuremaid tuluteenimise valdkondi. Ta ütles kohe konkreetse numbri, et Suurbritannias on umbes kaks miljonit ornitoloogiahuvilist."

Leivitsa sõnul on Pärnu pargid tuntud oma kanaari vintide poolest, samuti nähti hiljaaegu rannapargis tamme-kirjurähni. "Kui me suudame parkides hoida kuivanud oksi, mõne kuivanud tüvi, siis leiavad nõudlikumad liigid endale kodu siin. Kõike ei tohi väga ära lakkida ja lihvida."

Vaatlustorni, parkla ja infotahvlite tarvis kulus kokku 164 000 krooni, sellest maksis Pärnu linn 40 000, ülejäänu tuli Keskkonnainvesteeringute keskuselt.

 

Allikas: www.etv24.ee 2.04.08, Ester Vilgats


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.