Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pöörane lumi jättis kevadlilled siiski ellu (2008-04-02 01:10:43)

 

Enne läinud nädala suurt lumesadu olid paljud kevadlilled oma leheotsad maast juba välja pistnud, et kohe kasvama hakata. Mis neist nüüd saab? “Tänavu oli loodus tõesti kaugele arenenud. Sinililled, lumikellukesed ja märtsikellukesed õitsesid juba enne lume tulekut,” tõdeb ka Selteret OÜ jaemüügi juht ja aednik Maris Paalvelt. “Tulbid on samuti juba maast väljas.

 

Ka paljud püsikud on ajanud oma rohelised lehed välja, lehtpuudel hakkavad pungad puhkema ja okaspuudel on samuti talvevärv vahetumas. Väga täpselt ei oska sellise looduse vingerpussi kohta ju keegi midagi öelda,” nendib Paalvelt samas ja lisab, et alles paar aastat tagasi oli meil sarnane olukord. “Seekord paistab siiski, et lumi sulab välkkiirelt. Sinilillede, märtsi- ja lumikellukestega ei juhtu vast midagi. Ka tulbid ei lähe ehk nii kiiresti hauduma ja kui lumi on juba sulanud, kasvavad need kenasti edasi – krõbedaid külmakraade, mis taimedele kahju võinuks teha, pole ju olnud.”

 

Maris Paalvelt meenutab, et see paari aasta tagune suur lumi tegi eelkõige liiga okaspuudele. Samas jäi toona suur lumi mõneks ajaks püsima. “Loodame, et see lumi nüüd kiiresti-kiiresti sulab ning taimed ei kaota kevadeks oma dekoratiivsust,” ütleb Paalvelt.

 

Allikas: www.linnaleht.ee 2.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.