Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Poissmeestele sobivad kaktused ja kummililled (2008-04-02 00:52:54)

 

Millist toataime soovitada laisale poissmehele?

Egas need poissmehed nii laisad olegi, vahel on nad väga hoolsad taimede eest hoolitsejad. Ja taimemaailmas pole ma ka seda märganud, et mehed oleksid laisemad kui naised. Aga elus taim, olgu milline tahes, vajab alati hoolt. Ainult kunsttaimele piisab, kui kord kuus selle pealt tolmu pühitakse.

 

Vähem hoolt nõuavad muidugi kõrbetaimed. Kuna neil on lihakad varred või lehed, kus need niiskust säilitavad, siis võivad need üsna kaua kastmata olla. Sellised on näiteks kaktused, noliinad, havisabad, tääkliiliad ja sulgvõhk.

 

Milline lill võiks aknata vannitoas end hästi tunda?

Valgust vajavad eluks kõik taimed, tänu valgusele toimub fotosüntees. Seega abivahendeid kasutamata pole aknata vannitoas taimede kasvatamine mõeldav. Kui väga tahta, võib muretseda valgusspektriga taimelambi, mis lille kohale seatakse ning mis peaks asendama ehtsat päevavalgust.

 

Sellistes tingimustes on vastupidavamad roheliste lehtedega taimed, näiteks  tupsrohtlehtliilia, meeldiv monstera, nefroleep, roniv filodendron, sulgjas nõelköis jt. Kui aga needki taimed lisavalgustusega vannitoas kasvada hästi ei taha ja näevad näotud välja, oleks ehk tõesti õigem valida sinna kunstlilled.

 

Kas poemullale peab tavalist mulda või näiteks liiva juurde lisama? Turbarohke muld lööb kohe potiäärtesse praod, vähemturbane tekitab poti pinnale valge kirme.

Mis on tavaline muld ja mis poemuld? Kauplustes müüakse väga erinevaid muldasid. Turbasubstraati kasutades on jah see omapära, et kuivades tõmbub turvas kokku ja niiskust saades hakkab paisuma. Eks brikett küttena ei ole ju midagi muud kui pressitud turvas. Oskusliku ja õigeaegse kastmise korral muidugi sellist kokkutõmbamist ei toimu.

 

Et turvas oleks õhulisem, lisatakse 3–5 osa turba kohta üks osa liiva. Viimasel ajal on hakatud lisama ka vulkaanilist kivimit perliiti. Tänu sellele paraneb mulla õhustatus ja kui seda on võimalik teha, siis on see pigem hea.

 

Enamikule turbamuldadele pole poes tõesti liiva juurde segatud. Ja muide, see valge kirme mullapoti pinnal on tingitud eelkõige lubjarikkast veest. Mida õhurikkam on muld, seda vähem kirmet tekib. Kui on näha, et mullale on tekkinud hall kirme ja muld on pealt tihke, võiks taimede ümbert pikeerimis-pulgaga (müüakse poes) kergelt kobestada. Ärge tehke seda aga terava esemega, sest võite taime vigastada.

 

Millist muusikat erinevad taimed eelistavad?

Muusika kohta ei oska öelda, kuid taimed vajavad kindlasti armastust. Ühel tuttaval proual on näiteks väga ilus hiibapuu. Mõni aasta tagasi, kui oli see suur pakane, käis proua ja puhus puule hingeõhku peale, et sellel külm ei oleks. Puu pidaski vapralt vastu ega kannatanud nii nagu paljud teised taimed sel külmal talvel.

 

Maris Paalvelt, OÜ Selteret jaemüügi juht

 

Allikas: www.linnaleht.ee 2.04.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.