Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Orase veesäästuauhinna võitis Limnoloogiakeskus (2008-03-27 18:40:17)


Täna, 27. märtsil ülemaailmse veepäeva raames toimunud konverentsil anti üle üheksas Orase veesäästuauhind, mille pälvis Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskus.

Orase veesäästuauhinnaga tunnustatakse üksikisiku või ettevõtte tegevust vee kokkuhoiu ja säästva kasutamise eesmärgil.

“Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskus on alates 1960. aastatest teinud Eesti järvedel ja jõgedel laiaulatuslikke uuringuid, mis on oluliselt laiendanud meie teadmisi olukorrast siseveekogudes,” ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Karin Kroon. “Veeuuringud on ka selleks olulised, et saaksime operatiivset teavet veekogude seisundi muutuste kohta.”

Limnoloogiakeskuse missiooniks on seista Eesti siseveekogude elu ja tervise kaitsel, et need säiliksid heas seisundis ka tulevaste põlvede jaoks. Limnoloogiakeskuses tehakse ka fundamentaal- ja rakendusuuringuid, õpetatakse üliõpilasi ning juhendatakse kraadiõppureid.

Orase veefirma poolt asutatud Orase veesäästuauhind antakse üle igal aastal rahvusvahelisel veepäeval. Auhinnaga tunnustatakse isikuid või ettevõtteid, kes on oluliselt panustanud Eesti veemajanduse korraldamisse ning arendamisse ja vee kaitsesse.

Orase veesäästuauhinda on jagatud juba aastast 2000, esimesena pälvis selle AS Järve Vesi. 2006. aastal sai auhinna Tartu Ülikooli arstiteaduskonna emeriitprofessor Astrid Saava, kes on kogu oma teadustöö ja elu pühendanud vee kvaliteedi ning terviseriskide uurimisele. Mullu, 2007. aastal tunnustati Orase auhinnaga AS-i Maves, kes on pakkunud oskusteavet nii pinna- kui ka põhjaveega seotud tegevusvaldkondades ja läbi viinud mitmeid keskkonnaauditeerimisi, keskkonnamõju hindamisi ja geoloogilisi uuringuid ning osalenud veemajanduskavade, jäätmekavade ja nitraaditundliku ala tegevuskava koostamisel.

Ülemaailmsele veepäevale pühendatud konverents kandis nimetust „Puhas vesi, puhtad veekogud“, selle korraldasid Eesti Veeühing, Keskkonnaministeerium ja EMÜ Metsanduse- ja Maaehituse Instituut.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 27.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.