Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevõtted lubavad tõhustada keskkonnahoidu (2008-03-24 15:20:55)


Kolmapäeval, 26. märtsil algusega kell 13.30 sõlmivad Keskkonnaministeerium ja Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon vaba tahte lepingu, mille eesmärk on vähendada ettevõtete ja organisatsioonide tegevusest tulenevat negatiivset mõju keskkonnale.

“See on väga kiiduväärne, et praeguses ägedas turukonkurentsis pööravad ettevõtted aina suuremat tähelepanu keskkonnahoiule ja võtavad kasutusele abinõud keskkonnakahjustuste vältimiseks,” ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, kes ministeeriumi poolt allkirjastab vaba tahte lepingu.

Keskkonnaministeeriumi soov on see, et ettevõtted ning organisatsioonid tegutseksid järjest efektiivsemalt ning keskkonnasäästlikumalt, sest see hoiab meie kõigi elukeskkonda ning tagab ka tootmise säilimise ja laiendamise. Nii efektiivsuse kui ka keskkonnahoiu aluseks on parima võimaliku tehnika juurutamine ja kasutuselevõtt.

“Kuigi keskkonnahoiu põhimõtted on sätestatud seadustega, oleme ministeeriumis seda meelt, et parima keskkonnakaitselise tulemuse saavutamiseks ei piisa ainult käskudest ja kontrollist,” märkis minister Tamkivi. “Vajalik on mitmepoolne koostöö, üksteise mõistmine ja vastastikku arusaadavad kokkulepped, mida kinnitatakse näiteks pooltevahelises vaba tahte lepingus.”

Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni (EKJA) nimel kirjutab lepingule alla juhatuse esimees Tõnis Meriste. EKJA võtab lepinguga kohustuse tagada, et assotsiatsiooni liikmed arvestavad oma ettevõtte/organisatsiooni tegevusest tulenevaid keskkonnamõjusid ja rakendavad meetmeid nende tõhusaks vähendamiseks. Ka lubab assotsiatsioon ergutada oma liikmeid pidevalt täiustama keskkonnategevust, sh rakendama keskkonnajuhtimissüsteeme, parimat võimalikku tehnikat, säästva tootmise ja tarbimise ning tervikliku tootepoliitika suunalist tegevust jms.

Keskkonnaministeerium kohustub EKJA-le varakult tutvustama neile vajalikke keskkonnaõigusakte, samuti kaasab ministeerium EKJA esindajaid majandustegevust mõjutavate keskkonnaõiguse aktide koostamisse ja „Keskkonnategija“ konkursi läbiviimisse.

EKJA näol on tegemist mittetulundusliku organisatsiooniga, mis ühendab mitmeid ettevõtteid ja isikuid erinevatest looduskeskkonnaga kokkupuutuvatest ja seda ühel või teisel moel mõjutavatest eluvaldkondadest.

Varem on Keskkonnaministeerium sõlminud vaba tahte lepinguid mitmete ettevõtete ja organisatsioonidega, nagu näiteks AS Kunda Nordic Tsement, OÜ Eesti Pandipakend ja Eesti Keemiatööstuste Liit.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.03.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.