Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähemalt Aasta keskkonnategu 2004 võiduprojektist (2004-12-22 20:33:42)
Keskkonnaministeerium korraldas esmakordselt konkursi "Aasta keskkonnategu 2004".
Ettevõtmise eesmärgiks oli tunnustada üle-Eestilist keskkonnaalast tööd, mis on tehtud pühendumise ja suure initsiatiivi varal. Kokku osales 17 projekti, neist suurimaks keskkonnaalaseks ettevõtmiseks valiti miljoni puu istutamise talgud "Las jääda ükski mets".

Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse, Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ning Valitsuse pressibüroo eestvedamisel istutasid 12 000 laulu- ja tantsupeolist ning 8 000 vabatahtlikku 1.- 16. maini Eesti kõikides maakondades kokku üle miljoni puu.

Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhataja Aet Maatee hindas soojalt kogu metsaistutustalgute emotsiooni. "Üle aegade tegid eestlased jälle midagi üheskoos, istutades metsa tulevaste põlvede tarvis ning kogunedes taas rahva kohtumispaigale laulu- ja tantsupeol.
Metsaistutamine oli proloogiks suurele peole ja oluline on, et selline mõtteviis muutuks järjepidevaks," ütles ta talgulisi tänades.

Suvine tantsupidu kandis nime "Las jääda ükski mets. "Tahtsime, et tantsijad mitte üksnes ei tantsiks metsatantse, vaid ka tegelikult metsaga kokku lepiks ja tema valdustes end vabalt ning ausalt tunneks," ütles idee autor ja suvise tantsupeo pealavastaja Kalev Järvela. "Alguses oli plaan minna metsa istutama vaid tantsijatega, aga et asi nii võimsaks kujunes, ei osanud plaanidagi," lisas ta.

Eesti on metsarikas maa, mille pindalast on ligi pool kaetud metsaga.
Eestlaste 135-aastane laulu- ja tantsupeo tava kanti eelmisel aastal UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Metsatalgute käigus soovisid metsaomanikud ning laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega anda oma panuse Eesti loodusliku elukeskkonna säilimisele.

Allikas: Laulu- ja Tantsupeo SA pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.