Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Iraanis avastati ohtlik nisuviirus (2008-03-23 09:40:19)

 

Uus viiruseline nisu seenhaigus (Puccinia graminis), mida varasemalt teati asustavat Ida- Aafrika ja Jeemeni piirkondi, on levinud edasi olulistesse nisukasvatuspiirkondadesse Iraanis.

 

Haigus on võimeline hävitama saaki kogu põllu ulatuses, hetkel on eelkõige ohustatud Iraanist ida suunas asuvad riigid, nagu India, Pakistan, Usbekistan, Turkmenistan ja Kasashtan, kes kõik on maailma mastaabis väga suured nisukasvatusmaad.

 

FAO hinnangute kohaselt on ligikaudu 80% Aafrika ja Aasia nisusortidest haigusele väga vastuvõtlikud. Seenhaiguse spoorid levivad peamiselt tuule kaudu ning võivad hõlpsasti läbida suuri vahemaid ning kanduda teistele kontinentidele.

 

Kõne all olev seenhaigus avastati 1999. aastal Ugandas ning on seetõttu nimeks saanud Ug99. Haiguse laastav toime selle kriisipiirkondades kergitab tõenäoliselt juba niigi kõrgeid teraviljahindu.

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/www.fao.org 23.03.08


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.