Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmatark Kuuse-taat lubab väga pikaldast kevadet (2008-03-21 01:06:25)


"Sellist 10-kraadist sooja võib tulla alles aprilli keskpaigas," lubab legendaarne ilmaennustaja Kuuse-taat. Ehkki 20. märtsil algas kalendrikevad, on hoolimata soojast talvest kevad üsna lumine.

Tänavune aasta on olnud pisut teistsugune selle poolest, et kui veebruar ja märtsi algus olid soojad, siis märtsi keskpaik on üsna talvine. Põlvamaalt pärit teada-tuntud ilmatark Elmar Kuus, rahvasuus lihtsalt Kuuse-taat ütles SL Õhtuleht Online'ile, et alanud kevad tulebki väga pikaldaselt. "Päriselt soojaks läheb alles jaanipäevaks!" kinnitab ta.

 

Öelgu kalender mida tahes, ilmataat toob kevade ikka siis, kui tema tahab. Kuuse-taat ütleb seepeale konkreetselt: "Aprill tuleb võrdlemisi jahe, sademeid eriti oodata pole, 1. mail võib tulla 10-12 kraadi sooja, mai keskpaik on külmem. Sellist 20-kraadist soojust võib juhtuda vaid üksikul päeval."

 

Hea võrdlus olevat Kuuse sõnul Saksamaaga: "Kui Saksamaal on 15 kraadi sooja, siis meil on heal juhul 10 kraadi. Aga Saksamaal on ka praegu sama külm kui meil."

 

Vaatamata heitlikule kevadele lubab Kuus kõigi aegade kõige kuumemat suve(!)

 

Legendaarne ilmavana pani mullu 25. septembril paika selle aasta ilma ja siiani on see paika pidanud.

 

Allikas: SL Õhtuleht 20.03.08, Kaspar Käänik.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.