Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati nõuandetoetuse ja nõuandesüsteemi toetuse tingimuste muudatus (2008-03-21 00:43:19)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas täna Eesti maaelu arengukava 2007-2013 nõuandetoetuse ja nõuandesüsteemi toetuse (meede 1.3) määruse muudatuse.

 

Muudatuste eesmärgiks on laiendada toetuse taotlejate ringi ning muuta see paremini arusaadavaks. Muudatuse kohaselt on võimalike taotlejate nimekirja lisatud põllumajandusega tegelevad füüsilised isikud ning metsamajandamisega tegelevad eraõiguslikud juriidilised isikud.

Nõuandetoetuse ja nõuandesüsteemi toetuse eesmärgiks on välja arendada põllumajandusliku nõuandeteenuse pakkumise süsteem, mis aitaks kaasa põllumajanduse ja metsamajanduse arengule. Nõuandetoetuse taotlejaks saavad olla nõuandeteenust kasutavad põllumajandustootjad või erametsa valdajad. Nõuandesüsteemi toetust saavad taotleda maakondlikud nõuandekeskused ja koordineeriv keskus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda).

Toetust on võimalik taotleda nõuandeteenuse osutamiseks ja nõuandekeskuse arendamiseks. Toetuse määr nõuandetoetuse puhul on kuni 75% teenuse osutamise kuludest, maksimaalselt 20 000 krooni ühe taotleja kohta aastas.

Nõuandekeskusele antakse nõuandesüsteemi toetust kuni 400 000 krooni aastas, riiklikule koordineerivale keskusele kuni 1,870 miljonit krooni aastas. Meetme seitsme aasta eelarve on ligikaudu 36 miljonit krooni.

Toetuse saamise täpsete tingimustega (st määrusega) on võimalik tutvuda Põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/?id=28320. Nõuandetoetuse taotlusi võtab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu kuni 30. novembrini.

Täpsem info: http://www.pria.ee/riiklikud_toetused/nouandetoetus_ja_nou/.

Lisainfo: Margus Palu, põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6524, 520 0781, e-post: margus.palu@agri.ee.


Allikas: põllumajandusministeeriumi 20.03.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.