Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikool tõusis keskkonna- ja ökoloogiateadustes maailma enim tsiteeritute hulka (2008-03-20 10:48:28)


Maailma ühes suuremas ja mõjukamas teadusinformatsiooni andmebaasis ISI Web of Science tõusis Tartu Ülikool keskkonna- ja ökoloogiateadustes viimase kümne aasta ühe protsendi kõige tsiteeritumate ülikoolide ja teadusasutuste nimekirja.

Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk ainult rõõmustas selle teate üle, kuid märkis, et ülikooli nende teadussuundade tugev seis ei ole üllatus. «Samas mõjukaima 1% hulka jõudmine näitab teatud uue kvalitatiivse piiri saavutamist. See on kindlasti paljude meie väljapaistvate, antud valdkonnas tegutsenud ja tegutsevate teadlaste pikaajalise ja sihikindla teadustöö tulemus. Arvan, et lisaks juba tunnustatud tegijatele on peale kasvanud ka piisavalt noori teadlasi, kes suudavad tagada saavutatud taseme hoidmist," ütles Burk.

ISI Web of Science sisaldab infot ligikaudu 9300 juhtivas teadusajakirjas ilmuvate artiklite kohta (kokku üle 38 miljoni kirje) ja jälgib seda, millistele allikatele need artiklid omakorda viitavad. Varasemalt on Tartu Ülikoolist institutsionaalse 1% künnise ületanud kliiniline meditsiin ning taime -ja loomateadus.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 20.03.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.