Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Meteoroloogiapäev keskendub planeedi seirele (2008-03-20 10:38:07)


Pühapäeval, 23. märtsil tähistavad Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) ja selle 188 liikmesriiki meteoroloogiapäeva egiidi all ”Meie planeedi seire parema tuleviku nimel”.

„Sel aastal keskendub meteoroloogiapäev meie planeedi kliima paremale seirele, kuna ilmastikuolud on aasta-aastalt järjest heitlikumad,“ ütles Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) peadirektor Jaan Saar. „Ilm, kliima ja vesi, samuti meie endi tegevus mõjutavad kogu meie elu ja seega tunnevad ka inimesed aina suuremat muret keskkonnaprobleemide, sagenenud loodusõnnetuste ja kliimamuutuste mõju pärast.“

Meteoroloogipäeva raames toimub teisipäeval, algusega kell 10 Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi III korruse saalis (Tallinn, Toompuiestee 24) konverents “Meie planeedi seire parema tuleviku nimel”. Konverentsil räägivad mitmed teadlased ja eksperdid Eestit puudutavatest kliimamuutustest, alternatiivenergeetikast ja ekstreemsetest nähtustest. Kõik huvilised on oodatud konverentsil osalema. Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb end eelnevalt registreerida telefoni teel 666 0901 või saata e-mail aadressil emhi@emhi.ee. Täpsem info konverentsi kohta on leitav EMHI kodulehel http://www.emhi.ee/index.php?ide=26,887,1105.

Ajalooliselt on WMO liikmesriikide rahvusvahelised meteoroloogia ja hüdroloogia teenistused olnud teerajaja rollis operatiivse vaatlussüsteemi arendamisel ja töös hoidmise Täna moodustavad kõik need vaatlused aluse usaldusväärsetele ja stabiilsetele teenustele ja toodetele, mis on vajalikud pika- või lühiajaliste otsuste tegemiseks jätkusuutliku tuleviku heaks. Ka Eesti on täieõiguslik WMO liige alates aastast 1992.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 20.03.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.