Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa looduskeskuses esineb suurkiskjate uurija Peep Männil (2008-03-20 00:32:04)

 

Neljapäeval, 27. märtsil algusega kell 18.00 on Lahemaa looduskeskusesse Palmsesse esinema kutsutud Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse ulukiseireosakonna juhataja ning Eesti üks hinnatuim suurkiskjate uurija Peep Männil.

Tartu Ülikooli lõpetanud bioloog-zooloog Peep Männil on ulukite uurimisega tegelenud 7 aastat. Ta on töötanud Keskkonnaministeeriumi metsaosakonnas ja RMK jahinduse struktuuris. Lahemaa looduskeskuse loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtute raames toimuval loengul räägib Männil Eesti suurkiskjatest.

Loengu esimeses osas käsitleb ta ühelt poolt vihatud ja teiselt poolt armastatud hundi, ilvese ning karu eluolu nii Euroopas kui ka Eestis. Teises osas tuleb juttu ilvesest ning Peep Männil arutleb, millest selle kauni kaslase käekäik Eestis sõltub. Räägitakse ilvese bioloogiast, käitumisest, elukommetest ning asurkonnaseisundi muutustest Eestis, samuti tema seostest teiste ulukiliikidega ning inimestega. Loengut illustreerivad suurel ekraanil näidatud fotod. Üritusest on lubanud osa võtta ka Lahemaal jahti pidavad ning ulukite arvukust reguleerivad jahimehed.

Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5 tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on Riikliku Looduskaitsekeskuse Järva-Lääne-Viru regiooni kontori suur auditoorium, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.

Lisateave: Riina Kotter, LKK Järva-Lääne-Viru regiooni loodushariduse spetsialist, tel 329 5550, e-post riina.kotter@lk.ee.  

Allikas: www.lahemaa.ee 19.03.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.