Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ester Tuiksoo kohtus Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikuga (2004-12-21 13:02:16)

20. oktoobri õhtul kohtus põllumajandusminister Ester Tuiksoo Euroopa Komisjoni (EK) põllumajandusvoliniku Mariann Fischer Boeliga.

Kohtumisel arutati suhkru üleliigse laovaru ja maaelu arengu määrusega seonduvaid küsimusi.
Suhkru üleliigse laovaru osas selgitas Eesti oma seisukohti ja probleeme seoses Eestile esialgselt teada antud üleliigse suhkrukogusega.

Minister ja volinik käsitlesid ka neid küsimusi, mis enne liitumist takistasid Eestil impordi olulist piiramist. Samuti tõsteti esile fakt, et valdava osa nn üleliigsest laovarust ostsid eratarbijad maailmaturu hinnaga enne Euroopa Liiduga ühinemist, mis ei andnud maaletoojatele tegelikult spekulatiivset tulu. Samuti on selge, et eratarbimiseks varutud suhkrut ei ole paisatud turule spekulatiivsetel eesmärkidel. Spekulatiivse iseloomuga suhkur on Üleliigse laovaru tasu seaduse kohaselt deklareeritud põllumajandusministeeriumis seisuga 01. mai 2004.

EK volinik rõhutas kõigi uute liikmesriikide võrdse kohtlemise vajadust ning samuti oma aruandekohustuslikkust Euroopa Liidu audiitorkoja ees.
Samuti palus ta Eestilt väga täpset ja faktilist statistikat suhkru liikumise osas ka edaspidi.

EK ei ole otsust veel langetanud ja töötab läbi andmeid, mis on laekunud Euroopa Komisjoni pettuste vastu võitlemise osakonnast (OLAF). Sellest tulenevalt ei olnud Komisjonil võimalik anda ka konkreetseid selgitusi.

Kohtumisel kõne all olnud maaelu arengu määruse osas rõhutati selle kasvavat tähtsust põllumajanduspoliitika kõrval. Minister kinnitas üle Eesti positsioonid määruse eelnõu osas. Kuna uus määrus näeb ette mitmeid uusi meetmeid, siis pidas minister väga oluliseks arvestada seda ka finantside jaotamisel. Eesti puhul on kindlasti oluline arvestada seejuures meie maapiirkondade hõreda asustusega, kõrge tööpuuduse tasemega ning metsamaa suure osatähtsusega.

Allikas:Põllumajandusministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.