Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab registreerumine Eesti suurimale prügikoristusaktsioonile (2008-03-19 11:04:29)


20. märtsist alates saavad vabatahtlikud ennast kirja panna Teeme Ära 2008 kodanikualgatuse poolt korraldatavale üle-eestilisele koristuspäevale 3. mail. Neljapäeval, 20. märtsil kell 11.00 toimub Tallinnas Teater No99 saalis pressikonverents, kus tutvustatakse Eesti prügistatuse taset ning avatakse registreerimisprotsessi üksikasjad.

Eesti seni suurim kodanikualgatus on oma mastaapsuselt võrreldav Eesti Laulu- ja Tantsupeo või Balti ketiga – algatajad usuvad, et eestimaalased suudavad näidata üles ühtsust ja jõudu ka vabas Eestis eksisteerivate oluliste probleemide lahendamiseks.

Neljapäeval toimuval pressikonverentsil on peateemaks 20. märtsist avanev registreerimissüsteem - algab vabatahtlike registreerimine 3. mail toimuvale üle-eestilisele koristuspäevale kodulehel teeme2008.ee. Lisaks sellele:

• Vaadatakse koos teavituskampaania kahte esimest teleklippi
• Näidatakse suurt Eesti prügikaarti ja räägitakse muutunud prognoosidest
• Tutvustatakse uudseid tehnoloogilisi lahendusi, mis muudavad sellise mastaabiga ürituse korraldamise esmakordselt võimalikuks
• Räägitakse sellest, mis hakkab toimuma koristuspäeval – kuidas on võimalik ikkagi ühe päevaga terve Eestimaa illegaalsetest prügihunnikutest puhtaks teha?
• Registreeritakse ühiselt koristuspäevale ühe kauni ja tuntud eestimaalase.

Üleskutse ühe päevaga terve riik 10 000 tonnist illegaalsest prügist puhtaks koristada, on maailmas enneolematu, kuid teostatav.

Kodanikualgatuse toimkond, mis koosneb kõik oma ala professionaalidest, on koostanud uusimaid tehnoloogilisi lahendusi omavahel kombineerides Eestimaa digitaalse prügikaardi – koostöös vabatahtlike kaardistajatega on tänaseks sellele kaardile kantud juba üle 6200 prügikuhja, mis moodustab üle 60% prognoositavast kogumahust. Kaardistamisprotsess jõuab lõpule aprilli alguses. Prügikaarti saab näha kodanikualgatuse kodulehelt: www.teeme2008.ee.

Suurim väljakutse, mis korraldajatel ees seisab, on koristuspäeva logistika. Enam ei ole tegemist ainult ühe valla, ranna või maanteeäärte koristamisega. Eesmärk on 3. mail ära koristada kogu kaardile kantud prügi üle terve Eesti – ligi 10 000 tonni. Et see teoks saaks, on vajalik 40 000 vabatahtliku osalemine, ehk siis teisisõnu – eestimaalased saavad taaskord näidata maailmale, mida suudab korda saata ühtne rahvas.

Pressikonverents toimub 20. märtsil kell 11.00 Tallinnas Teater No99 II korruse saalis (Sakala tn 3).

Lisainfo: Tiina Urm, meediajuht, tel 5904 0404, e-post tiina@teeme2008.ee.

Allikas: www.teeme2008.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.