Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Matsalu rahvuspark säilitas Euroopa kaitselade diplomi (2008-03-19 09:25:08)


Matsalu rahvuspark läbis edukalt Euroopa kaitsealade diplomi katseaja. Diplomi pikendamist kaitses nädala algul Strasbourgis LKK Hiiu-Lääne regiooni direktor Kaja Lotman.

Euroopa kaitsealade diplom anti Matsalule kui üle-euroopaliselt tähtsale liigirikkale ning hästi kaitstud linnualale 2003. aastal viie-aastase katseajaga, andjaks oli Euroopa Nõukogu Ministrite Komitee.

Eelmisel suvel Matsalu rahvuspargi seisundit auditeerinud Malta loodusteadlane Joe Sultana tõstis Strasbourgis esile meie kõrget taset loodushariduslike programmide väljatöötamisel ning koostööd kohalike elanikega. Sultana rõhutas, et Eestis käimasolev maareform ei tohi negatiivselt mõjutada rahvuspargi looduslikku mitmekesisust, niitude taastamist ja hooldust tuleb jätkata, praegust seire- ja loodushariduse taset tuleb säilitada ning eramaade maakasutus peab järgima rahvuspargi eesmärke. Sultana soovitas jätkata koostööd talunikega ja toetada traditsioonilist eluviisi ning kultuuripärandi kaitsmist.

Strasbourgis kaitsesid diplomit näiteks ka Slovakkia Poloniny rahvuspark ja Tihany poolsaar Ungaris. 70. diplomialana esitleti Kesk-Balkani rahvusparki.

Euroopa Nõukogu looduskaitse diplom on asutatud 1965. aastal. See antakse kõrge teadusliku väärtusega kaitsealadele, mis on hästi kaitstud ja kus on hea koostöö kohalike elanikega.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 19.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.