Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loomaaial riigi koonerdamise tõttu huntidega kitsas käes (2008-03-15 07:13:34)

Tallinna loomaaia ekspositsioonis hunti pole, viimane hunt suri mullu novembris…

Tallinna loomaaed andis suurema hulga halbades tingimustes virelenud hunte ligi 15 aasta eest leedukatele.

Loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul võiks parimal juhul jõuda koerlaste ekspositsiooni rajamiseni 2011. aastal, seda tingimusel, kui linn ja riik suudaksid loomaaiale tagada lähiaastate jooksul igal aastal umbes 100 miljoni krooni eest investeeringuid. “Pärast teisipäevast riigikogu kultuurikomisjoni vastavat arutelu tundub, et see pole reaalne ning järg ei jõua huntideni ilmselt enne kümmet aastat,” ütles Kaal.

 

Kaalu sõnul veetis oma vanaduspäevi loomaaia viletsas võrepuuris halli hundi Põhja-Ameerika taigavöötmest pärit alamliiki kuulunud raugastunud emahunt Leena kuni eelmise aasta novembrini. “Ka tema on nüüdseks parematele jahimaadele siirdunud,” märkis Kaal.

 

Lahendus võiks Kaalu arvates olla osaliselt Euroopa Ühenduse tugifondide raha rakendamises, aga Eestis kehtivad omavalitsustele turismimeetme piirkondliku arengu fondi puhul kvoodid, mis võimaldavad Tallinna linna ja Piirissaare või mis tahes muu valla asutuste jaoks küsida kolme aasta kohta kuni 70 miljonit.

 

“Meie saatus sõltub sellest, kas riik tuleb linnale jõuliselt appi, et tagada loomaaias seni veel eksisteerivate, valdavalt endiste Vene sõjaväe ladude ümberehitamisel tehtud puuride ümberehitamine, neid puure võiks ehk võrrelda Mustamäe ühiselamutega,” selgitas Kaal loomaaia hetkeseisu.

 

Allikas: www.epl.ee Kertu Kalmus 15.03.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.